Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Сдружение за екотуризъм Централен Балкан - Калофер

Дата: 30.04.2001

През април 2001 г. национален парк Централен Балкан, след предварително направени проучвания на потребностите и възможностите за развитие на екотуризъм, инициираха група от местни предприемачи - хотелиери, ресторантьори, занаятчии, планински водачи, представители на местна власт и служители на парка в гр. Калофер. Инициативната група, която вече е институционализирано сдружение, работи за развитието на екотуризма в района на национален парк Централен Балкан. Нашата работа беше подкрепена от проекта за опазване на биологичното разнообразие и икономически растеж на ААМР.

В началото на дейността на групата се започна инвентаризация на всички наличности и възможности за формиране на екотуристическия продукт на пилотните райони с експертната помощ на специализантите от университета Джордж Вашингтон под ръководството на проф. Доналд Хокинс. Бяха посочени пътищата и необходимите мерки, които ще помогнат на района да стане постоянна туристическа дестинация. Този период съвпадна с привличането на широкия обществен интерес към това, което започна в Калофер.

Инициативната група продължи обучението си с помощта на експерти-консултанти и като проверка на придобитите знания и умения за работа в екип, организирахме съвместно с парковата дирекция празник посветен на 10 годишнината на национален парк Централен Балкан.

Видяна общо: 498 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Сдружение за екотуризъм Централен Балкан - Калофер
© 2000-2018 Journey.bg. Всички права запазени.