Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Сдружение за екотуризъм Централен Балкан - Калофер

Дата: 02.11.2002

Днес, 2 ноември 2002 г. официално бе открит информационен център Централен Балкан – Калофер. Лентата преряза министъра на околната среда и водите Долорес Арсенова в присъствието на г-жа Дебра Макфарланд – директор на ААМР, зам. министри, представители на местната власт, жители и гости на града. Беше подписан договор за съвместна дейност и стопанисване на центъра между дирекцията на национален парк Централен Балкан и сдружението за екотуризъм Централен Балкан - Калофер.

Създаването на центъра е резултат на сътрудничеството между парковата управа, местната общественост, частния бизнес и новосъздаденото сдружение за екотуризъм. Сградата е предоставена от общински съвет Карлово, а ремонтът извършен по проект Красива България на програмата за развитие на ООН.

Центърът предоставя природозащитна и туристическа информация, предлага на посетителите изделия от местни майстори на художествените занаяти, обучителни и образователни програми, художествени и документални експозиции, прожекция на видеофилми и др. Тук могат да се правят резервации за посещение на природните атракции, които предлага Парка и туристическите забележителности на града, както и за настаняване. В центъра е и офисът на служителите от парков участък Калофер на ДНП Централен Балкан.

В началото на дейността си, с помощта на консултанти, сдружението изготви пет годишен план за действие и план за управление на дестинацията.

Видяна общо: 453 рейтинг: 0.13

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Сдружение за екотуризъм Централен Балкан - Калофер
© 2000-2018 Journey.bg. Всички права запазени.