Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Завърши четвъртият Национален конкурс "Готвач на годината 2004"

Дата: 22.11.2004

Майстори кулинари от цяла България превърнаха събитието в празник за участниците, гостите и членовете на БХРА

Под покрива на хотел Адмирал в к.к. Златни пясъци
феерия от уникални ястия, взрив на много емоции и награди

Класация:


Първо място: ЙОНКО ДЯКОВ – хотел Марина Гранд Бийч - к.к. Златни пясъци

Второ място: ИВЕЛИН ИВАНОВ – хотел Хелена Парк - к.к. Слънчев бряг

Трето място: СИМЕОН СИМЕОНОВ – ресторант Калиопа - к.к. Албена

Награда за млад участник – ВЕЛИН ВЕЛИКОВ, Гранд хотел Мусала Палас – Варна

Награда на публиката - НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ, ресторант Капитол - Варна

Тазгодишният конкурс, организиран от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация(БХРА) и Варненската ресторантьорска и хотелиерска асоциицаия (ВАРХ) имаше за съорганизатори авторитетни и опитни партньори в лицето на Агенцията по туризъм, Варненската туристическа камара, Турекспо Варна АД, Съюза на собствениците за развитие на к.к. Златни пасъци, Колежа по туризъм към ИУ – Варна и хотел Адмирал в к.к. Златни пясъци. Всички заедно с журито на конкурса привлякоха водещи имена в кулинарията от цялата страна и многолюдна публика, която изпълни до краен предел огромния ресторант на хотел Адмирал.

Целта на събитието беше да демонстрира таланта на най-добрите майстори кулинари в България, а целта на организиторите да превърне конкурса в традиция и еталон за своеобразни стандарти за кулинарно майсторство в страната. Не случайно сред имената на организаторите и съорганизаторите са най-авторитетни организации в туризма, а в журито - известни експерти и специалисти в бранша.

Темата на Национален конкурс “Готвач на годината 2004” беше

Нови тенденции в кулинарното изкуство

  1. студено предястие от риба сьомга (цял експонат или на порции – по избор)
  2. основно ястие от пилешко, телешко или свинско месо (по избор)

Два месеца преди събитието БХРА и ВАРХ обявиха условията за участие и регламента на конкурса, изпратиха десетки покани до колегите си от цялата страна и започнаха работа по неговата трудна подготовка и организация. За улеснение на състезателите и професионалната гилдия цялата информация за конкурса и формуляра за участие бяха качени на сайта на БХРА, за да помагат участниците да се регистрират и он-лайн. Организационният комитет начело с председателят на ВАРХ с член на УС на БХРА – Димитър Лефтеров покани десетки спонсори, които да подкрепят конкурса и предоставят продукти и средства за неговото отлично протичане. На специална пресконференция на 11 ноември т.г. в Гранд хотел Мусала Палас – Варна организаторите и журито обявиха условията и критериите за участие и съобщиха намерението на организаторите догодина конкурсът да има и международно издание.

Журито, с председател главния технолог на к.к. Албена - Светла Кръстева, беше в състав: Веселин Шарков, Яна Христова, Шандор Визи, Желязко Каракашев, Роберт Рашков, Михаил Марковски, Тонислав Донев и Димитър Баналиев.

Генерален спонсор на конкурса беше Атлантик АД и спонсори: хотел Адмирал в к.к. Златни пясъци, Женя-Ве, Sofia City Guide и Varna City Guite, BG–Info ТВ канал за туризъм – България, Гранд хотел Мусала Палас, Добруджански хляб АД, Пикант ООД, Браво – местни продукти, ТонТо, Белла България, Сачи, Акварекс–В АД, Краси Бекярова, Интерсервиз Узунови, Агромаш АД, Баджо МН ЕООД, Топаз ЕООД, Фарна Оборот ЕООД, Софттрейд, Алвина.

В продължение на един ден 25-те състезатели в конкурса от цялата страна работиха пред очите на многобройната публика и пред журито и на моменти ресторантът на хотел Адмирал ставаше тесен за гостите и членовете на БХРА и ВАРХ. Водещ на конкурса беше Ути Бъчваров, а екипът студенти от Колежа по туризъм се включи с професионална анимация, викторини и много настроение в конкурсния ден.

Апогеят на четвъртия Национален конкурс “Готвач на годината 2004” беше вечерта на 18 ноември т.г., когато беше официалното обявяване на резултатите от състезанието. Гостите, журналистите и спонсорите разглеждаха уникалните ястия и красивите композиции на участниците, камерите на телевизиите и феновете, фотоапаратите на журналистите не спираха да снимат изящните бюда и огромните сьомги.

Първата награда връчи изпълнителният директор на Агенцията по туризъм - Бисер Ялъмов и генералният спонсор Атлантик.

Втората награда връчи председателят на БХРА – Благой Рагин.

Третата награда – Елена Ханчева, комплексен мениджър на хотел Адмирал

Наградата за млад участник - представител на Златни пясъци

Наградата на публиката – спонсорът Интерсервиз Узунови

БХРА

Видяна общо: 527 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Завърши четвъртият Национален конкурс "Готвач на годината 2004"
© 2000-2018 Journey.bg. Всички права запазени.