Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Булпартнерс травел организира Инфотур на Витоша

Дата: 22.05.2004

Сборен пункт: Златни мостове
Начален час: 09.30 ч.
Дата: 22 май 2004 г.
Информация: 02/ 980 14 77, 980 14 76
E-mail: jeni@bulpartners.com

"Булпартнерс травел" има удоволствието да ви представи новите услуги за летният сезон на 2004 година. От 22 март (първият ден на пролетта) ние Ви предлагаме уникални екскурзии в най-красивата европейска страна - България! Именно защото сме убедени в това, мотото на тази програма е:

"БЪЛГАРИЯ Е КРАСИВА!"

Ако и Вие сте убедени в това - заповядайте при нас!
А ако не сте сигурни - заповядайте, за да се убедите!

КАКВО ПРЕДЛАГАМЕ?

На първо място - посещения в зелената и алпийскиска РИЛА - Седемте Рилски езера, алпийския район на Мальовица, първенецът на Балканите - Мусала.

На второ, но не на последно място- Уникалната ВИТОША. Малцина знаят къде са изворите на река Струма и че най- голямата пещера в България се намира именно тук. Предлагаме Ви екскурзии за опознаване на цялата планина, включително на слабо посещаваните южни райони, където са скрити уникални природни богатства и загадки!

Ние ценим вашето време и труд през работната седмицата. Какво по- приятно от това, в един от почивните дни да се насладите (и да похапнете край огъня) на природа заедно със своята половинка или с весела компания? Не е нужно да изкачвате непременно Витоша. София е заобиколена отвсякъде с планини и в тях има много интересни и непознати красиви места. Предлагаме ви екскурзии в новият хит в туризма- Лозенска планина, както и в планините Люлин, Плана, Софийска и Мургаш.

Може би най-интересното е това, че Ви предлагаме да се докоснете и до девственият свят на пещерите! Без прожектори, циментирани алеи и указателни табели. Уверяваме ви - това е напълно възможно! Нашите водачи- спелеолози са подбрали внимателно някои от неблагоустроените пещери около София, които са достъпни без да Ви е нужна специална подготовка. Трудността им е степенувана, така, че да можете сами да се насочите към подходящото за Вас предложение. Препоръчваме Ви да започнете от най- ниската степен на трудност - "1" и ако Ви хареса да стигнете до най- високата - "3". Така само в един от почивните дни ще можете да изживеете нещо наистина уникално! А ако вземете със себе си фотоапарат, приятели и роднини наистина ще повярват къде сте били!

Ние не си поставяме за цел да ви изтощим от ходене! Не желаем и водачите просто да Ви придружават!

Ние искаме да се разходите за здраве, да отпочинете и да се разведрите, а заедно с това да научите интересни неща за красивата природа на България.

Защото България наистина е красива!

Булпартнерс травел

 

ИНФОТУР НА ВИТОША ПЛАНИНА

МАРШРУТ Витоша 500-А "Златните мостове - Кладнишки манастир - река Матница" - 2 ДНИ

Една приятна екскурзия в уникалната Витоша! Разходката Ви ще бъде комбинирана с научаването на интересни факти за образуването на планината и нейната история. Преходите са максимално намалени, с цел екскурзията да е достъпна за хора с малък или без опит в планината.

ПЪРВИ ДЕН - от Златните мостове до хижа Селимица (преход за деня - 3.00-3.30часа)

Срещата на групата с планинския водач е на 22 май 2004г между 9.30-10.00 ч. на автобусната спирка на Златните мостове в посока за София.

До Златните мостове се стига с автобуси N:61 или 261,  които тръгват от автостанция Овча Купел (до стадион Славия). Цена на билета до Златните мостове- 2.00 лв.

След запознаване с природния феномен Златните мостове групата тръгва пеша за хижа Селимица- крайната цел за деня. През красива иглолистна гора, по широка и удобна алея неусетно се изкачваме все по-високо и по-високо. За около 2 часа се излиза в местността Трендафила, където наклонът се изравнява и прехвърляме билото на планината. Спускаме се леко към хижа Острица в подножието на едноименният връх.

След кратка почивка край хижата (и ако има желаещи) може да бъде изкачен и изключително панорамният връх Острица, което ще отнеме 10-15 мин. Разбира се после трябва да слезем и обратно!

Минаваме покрай най-студената чешма на Витоша - Студеното кладенче. Смелите могат да пият до насита - долу ракийката чака! Спускаме се плавно към южните части на планината, като на места се откриват красиви гледки към планините на Краището, към Люлин, Голо бърдо и заснежените върхари на Рила! Гледките отстъпват място на широколистна гора, която постепенно ни обгръща. Тъкмо да усетим хладната й прегръдка и изкачаме на поляните край хижа Селимица.
Настаняваме се в наскоро ремонтираната малка, но уютна хижа и следва обяд. А след преход в планината храната е два пъти по-вкусна!

След почивка по стаите и при желание, може да бъде посетен намиращия се наблизо Кладнишки манастир, за да научим интересни и старинни легенди! Ако желанието за разходки на туристите не е уталожено - в района има още много красиви места, а водача е на разположение!

Вечеря в хижата, след която може да пообсъждаме дали наистина в планината звездите на нощното небе са много по-големи (и дали на планина се спи по- дълбоко)!

Преход за деня - 3.00 - 3.30 ч.

ВТОРИ ДЕН - от хижа Селимица по река Матница до село Кладница (преход за деня 3.30часа)

Това е денят на една от най- красивите Витошки реки - Матница. След закуска се отправяме към подножието на малкия връх Накев камък и се спускаме към Даин кладенец, където можем да пием вода от кованите черпаци. Тръгваме надолу по реката, край импровизирания, но популярен сред планинарите заслон "Дивия бик".

Десетки водоскоци, примамливи вирчета и истински тунел от високи дървета, правят от Матница една от най-очарователните Витошки реки. Рибарите могат да зърнат във вирчетата много "изкушения"! Постепенно пътеката се превръща в удобен коларски път, който ни отвежда до красив мост. Край него е издигнат открит заслон- навес. Огнището пуши и миризмата ни напомня максимата "Назад към природата!". "Тилът" на нашата планинска армия е пристигнал от София и е завзел позиции. Обядът е готов- остава само да се настаним и да похапнем!

След почивка и приказки край огъня тръгваме към село Кладница. Минаваме покрай скритият в широколистни гори връх Големо градище, на който има руини от средновековна крепост. Пътя се отдалечава постепенно от реката и точно преди селото, за сбогом ни поднася красива гледка към единственият витошки язовир - Студена!

Време е да се разделим с пожелания за нови срещи и надяваме се - с убеждеждението, че...

БЪЛГАРИЯ Е КРАСИВА!!!

Прибиране от село Кладница:
- маршрутна линия до Централна гара - 1,50 лв.
- автобуси до Перник с възможност за прехвърляне на автобус N:59 от градските линии на София.

Преференциална цена за служители на туроператорски фирми и туристически агенции - 19.00 лв.
Цена за клиенти и гости - 32,00 лв.

Цената включва:
1. Планински водач по целия маршрут
2. Една нощувка на база пълен пансион в хижа Селимица
3. Обяд на заслона край река Матница

Видяна общо: 665 рейтинг: 0.18

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Булпартнерс травел организира Инфотур на Витоша
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.