Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Действия на БАТА във връзка с декларацията на родителите на оцелелите край Лим деца

Дата: 27.05.2004

До
Членовете на БАТА

ОТНОСНО: Трагедията с нашите деца, пътували с автобус, на 04.04.04 год.

Уважаеми колеги,

Неотдавна в Секретариата на БАТА постъпиха Питане и Декларация от родителите на децата, оцелели при инцидента с потъналия на 04.04.2004 г. в река Лим, Сърбия, автобус, които бяха изпратени до Министъра на икономиката, Министъра на финансите, Министъра на образованието и науката, Министъра на транспорта и съобщенията, Българска Асоциация на Туристическите Агенции и Българска  Телеграфна Агенция.

В Декларацията се поставят конкретни въпроси, свързани с регламентирането на задължителните изисквания за организиране и реализиране на екскурзии за деца, ученици и младежи, както и спазването на законовите и морални норми.

УС на БАТА подготвя отговора на тази Декларация, която ще поместим през следващите дни в уеб-сайта на БАТА www.batabg.org, в рубриката BATA NEWS.

По повод Декларацията на БАТА, изпратена веднага след този трагичен инцидент, в Секретариата на БАТА  се получи писмо от проф. Огнян Герджиков, че препоръките на УС на БАТА са били предоставени на  народните представители от Комисията по Икономическа Политика, водеща в изготвянето на законовата уредба в туризма.

БАТА получи специалните благодарности и от родителите на потърпевшите и оцелели деца в тази трагедия, за това, че са реагирали първи и адекватно на нещастието.

Секретариат на БАТА

Видяна общо: 264 рейтинг: 0.07

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Действия на БАТА във връзка с декларацията на родителите на оцелелите край Лим деца
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.