Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

 
 
2485 лв.
- ТУР -
ЕКСКУРЗИЯ - БЕЛИТЕ…
 
 
1876 лв.
- ТУР -
АЗЕРБАЙДЖАН-ГРУЗИЯ8…
Държава: 

В Хилтън София детайлите имат значение!

Дата: 13.12.2004

х-л Хилтън - спонсор на официалната церемония за връчване на
ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ НА БХРА - 2004 г.


От отварянето си преди три години, Хилтън София се утвърди като водещия петзвезден хотел в София. Според системата за отчитане удовлетвореността на гостите на Хилтън Интернешънъл, през 2003 година Хилтън София зае първо място и изпревари всички останали 80 хотела в Европа и Африка. Вътрешната програма за проучване мнението на гостите оценява този критерий на 95%. Тази удовлетвореност се доказва и от големия брой знаменитости, които са отсядали в Хилтън София, като и от постоянно увеличаващия се брой официални събития, провеждащи се в хотела - двустранната бизнес среща по време на визитата на германския канцлер Герхард Шрьодер или турския министър-председател Реджеп Таип Ердоган, световните награди за млади предприемачи, регионалната конференция на ООН, или културни мероприятия като бала на Св. Андрю, много коледни партита и чествания на годишнини.

Хилтън София винаги е подкрепял редица социални инициативи като стремежа на Центъра за Психологически Изследвания да интегрира хората с увреждания в българското общество, международната кампания за борба с рака на гърдата и т. н. За втора поредна година Хилтън София с гордост спонсорира бала на хората с увреждания, който се провежда под егидата на Президента на Република България. Хотелът подкрепи и първата изложба на охлюви в града, както и изложбата “България – в сърцето”, организирана от Националния Исторически Музей. Тази година по време на коледните празници Хилтън София и фондация “Българска Традиция” обединиха усилията си, за да подпомогнат талантливи български занаятчии - деца, младежи и възрастни със специални нужди (настанени или посещаващи социални домове, дневни центрове за социални грижи и др.) от цялата страна, които се нуждаят от подкрепа. Плод на сътрудничеството между Хилтън София и фондация “Традиция” е 6-метровото коледно дърво в лобито на хотела, наречено “Коледното дърво на Светлината” и изцяло декорирано с ръчно изработена украса.

Заедно с хотелите Шератон, Радисън и Кемпински, Хилтън София основа Съюза на хотелиерите в София, чиято цел е да промотира имиджа на България и София в международен план. Също в сътрудничество с тях, както и с други партньори от туристическата индустрия и местни институции, Фридрих В. Нийман /председател/ създаде Българско Бюро за Организация на Посещения и Срещи (BCVB), което популяризира България като атрактивна конгресна дестинация, в интерес на всички, които се занимават с организирането на конференции. Още през първата година на своето съществуване, BCVB постигна положителни резултати, които в средносрочен план ще подобрят ситуацията на местния хотелиерски бизнес.

Що се отнася до продуктовото развитие, през март Хилтън София лансира високоскоростен Интернет във всички хотелски стаи, конферентни зали и на Бизнес Центъра, докато през септември – безжичен Интернет на всички обществени места. Хилтън София увеличи присъствието си в Интернет и през май 2003 г. създаде собствена уеб страница, предназначена изцяло за българската публика и съдържаща информация за всички хотелски услуги, специални оферти и промоции, кетеринг обслужване, програмата на ресторанта и бара.

Като става въпрос за храни и напитки, на церемонията Ресторант на годината 2003 “Бакхус-Чивас Регал”, главният готвач на Хилтън София Андре Токев получи специална награда за изключителен принос в развитието на българската гурме кулутура.

БХРА

Видяна общо: 413 рейтинг: 0.13

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

почивки