Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Хилтън София и фондация Традиция организираха детски коледен конкурс

Дата: 11.12.2005

Приказна Детска Коледа се нарича дървото, което украсява лобито на хотела, член на БХРА

С настъпването на коледните празници, хотел Хилтън София и фондация Традиция организираха конкурс за най-красива детска коледна играчка. През целия празничен сезон, над 100 коледни играчки, дело на деца, между 10 и 14-годишна възраст от различни социални домове и центрове в България, ще украсяват дървото, наречено "Приказна Детска Коледа", разположено в лобито на хотела.

В инициативата с много желание и фантазия се включиха над 100 деца от различни социални домове и центрове в България. Участниците от София бяха представени от професионалното училище Княз Борис, социалния център Св. Мина и центъра по изкуствата При извора. В конкурса участваха и представители на бургаския център Св. Николай, сливенското помощно училище Д-р Власаки Шуманов и Дома за деца и младежи с умствени затруднения в град Мездра.

През целия празничен сезон децата, нуждаещи се от специални грижи, ще покажат своите коледни украси в лобито на хотел Хилтън София. За направата им са използвани разнообразни техники, бродерии и богата гама от цветове. Материалите включват различни платове, памук, вълна, керамика, хартия, дърво, лен и други. Мотото на конкурса - Приказна Детска Коледа, дава невероятен полет на детската фантазия: играчките са истински произведения на изкуството: ангелчета и снежни човеци; коледни звезди и елхи; звънчета и елени; закачливи фигурки на животни и разбира се, на Дядо Коледа.

Инициатива на хотел Хилтън София и фондация Традиция е нов израз на активната им подкрепа за българските деца в неравностойно положение. Победителите са избрани от петчленно жури, включващо журналисти от български медии: Маргарита Андреевска от Списание за жената, Мирослава Нейнска от в. Капитал, Албена Атанасова от в. Стандарт, Екатерина Геловска от сп. HoReMag и Милена Попова от сп. Ева.

Първа награда бе присъдена на Евдокия от дневен център Св. Николай Чудотворец - Бургас за изработения от нея красив коледен гирлянд, от който висят елхички, звезди, камбанки и бастуни. Наградата е в размер на 150 лв. - за победителката и на 100 лв. за дневния център и се предоставя от хотел Хилтън София. Втора награда в размер на 100 лв., отново осигуренa от хотела, беше за Тихомир Мирославов от Дома за деца с умствени увреждания в град Мездра, който изненада журито с плетен вълнен пуловер - невероятна идея за коледна украса. Антоний Атанасов, също от Дома за деца с умствени увреждания в Мездра, завоюва третата награда в размер на 50 лв. за изработеното конче-вихрогонче от молив и плат, на което има дори юздички. Неговата награда се връчи от фондация Традиция.

БХР

Видяна общо: 438 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Хилтън София и фондация Традиция организираха детски коледен конкурс
© 2000-2018 Journey.bg. Всички права запазени.