Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

 
 
1876 лв.
- ТУР -
АЗЕРБАЙДЖАН-ГРУЗИЯ8…
Държава: 

Хотел Хилтън и Фондация Традиция организират детски коледен конкурс

Дата: 14.12.2005

С настъпването на коледните празници, хотел Хилтън София и фондация Традиция организираха конкурс за най-красива детска коледна играчка. През целия празничен сезон, над 100 коледни играчки, дело на деца, между 10 и 14 годишна възраст от различни социални домове и центрове в България, ще украсяват дървото, наречено “Приказна Детска Коледа”, разположено в лобито на хотела.

С голямо желание в инициативата се включиха над 100 деца от различни социални домове и центрове в България. Професионалното училище Княз Борис, социалният център Света Мина и центърът по изкуствата При извора представиха участниците от София. В конкурса участваха и представители на Бургаския център Св. Николай, Сливенското Помощно училище Д-р Власаки Шуманов и Дома за деца и младежи с умствени затруднения в град Мездра.

През целия празничен сезон децата, нуждаещи се от специални грижи, ще покажат своите коледни украси в лобито на хотел Хилтън София. За направата им са използвани разнообразни техники, бродерии и богата гама от цветове. Материалите включват различни платове, памук, вълна, керамика, хартия, дърво, лен и други. Резултатът е истинска празнична феерия.

Мотото на конкурса - Приказна Детска Коледа - даде огромно поле на детската фантазия: играчките са истински произведения на изкуството: ангелчета и снежни човеци; коледни звезди и елхи; звънчета и елени; закачливи фигурки на животни и разбира се на Дядо Коледа.    

Тази инициатива на хотел Хилтън София и фондация Традиция е нов израз на активната им подкрепа за българските деца в неравностойно положение. Победителите бяха избрани от специално петчленно жури, включващо журналисти от българските медии: Маргарита Андреевска от “Списание за жената”, Мирослава Нейнска от в-к Капитал, Албена Атанасова от в-к Стандарт, Екатерина Геловска от сп. HoReMag и Милена Попова от списание Ева.

Първа награда бе присъдена на Евдокия от Дневен център Св. Николай Чудотворец, гр. Бургас за нейния прекрасно изработен коледен гирлянд, от който висят елхички, звезди, камбани и бастуни. Наградата е в размер на 150 лв. за победителката и на 100 лв. за Дневния център и се предоставя от хотел Хилтън София. Втора награда в размер на 100 лв., отново осигуренa от хотел Хилтън София се присъди на Тихомир Мирославов от Дома за деца с умствени увреждания в град Мездра. Той изненада журито с плетен вълнен пуловер, невероятна идея за коледна украса! Антоний Атанасов, също от Дома за деца с умствени увреждания в град Мездра, завоюва третата награда в размер на 50 лв. Антоний е направил конче-вихрогонче от молив и плат, на което има дори юздички. Неговата награда се връчва от фондация Традиция.

Журито беше изключително затруднено при избора на победители, затова членовете му присъдиха още пет поощрителни награди като всяка от тях е в размер на 50 лв. и е осигурена от съответната медия. Милена Попова от списание Ева избра да отличи Николай Ванков от Дома за деца с умствени увреждания в град Мездра, за неговото хартиено лилаво ангелче. Заснежената елхичка на Милена Николова, също от дома в Мездра, очарова Мира Нейнска от вестник Капитал и стана неин фаворит. Маргарита Андреевска от Списание за жената се спря на коледната играчка, сътворена от Емилян Петков от Дневен център Св. Мина, която е впечатляващ снежен човек изработен от кълба прежда. Филип Пирота от Дневен център Св. Мина, който е направил красива златна висулка с панделка, спечели поощрителната награда на Екатерина Геловска от списание HoReMag. Албена Атанасова от вестник Стандарт избра да отличи коледна играчка във формата на сърце, изработена от Веселка Статева от Дома за деца с умствени увреждания в село Трикладенци.

Участниците от Дома за деца с умствени увреждания в град Мездра спечелиха общо четири приза, а тези от Дневния център “Св. Мина” - два. Церемонията по награждаването се състоя на 6 декември от 11:30 ч. в лобито на хотела.

За повече информация:
Гергана Григорова
х-л Хилтън София
тел.: 933 50 12
факс: 933 50 15
E-mail:
PR.Sofia@hilton.com

Видяна общо: 621 рейтинг: 0.18

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Хотел Хилтън и Фондация Традиция организират детски коледен конкурс
© 2000-2018 Journey.bg. Всички права запазени.
почивки