“Вкусна” тема – Кулинарните пътешествия, избира за акцент обединеният брой декември – януари на Hotels & Restaurants Magazine. Що е то кулинарен туризъм, какви са световните тенденции в развитието му, доколко възможностите за кулинарни пътувания се разработват в България – това са част от въпросите, на които се стремят да дадат отговор материалите по-темата. Кулинарната тема е основа и на рубриката “Профили”, където е представен Пламен Стамов, спечелил престижната награда “Готвач на годината 2006”.
В броя ще намерите още отзвук от туристическото изложение в Лондон, реакциите на бранша по отношение на новоизготвената туристическа стратегия на България, както и във връзка с предстоящите промени в Закона за ДДС. Каква беше изминалата 2006 година за хотелиерите по света и каква се очаква да е 2007 за туристическата индустрия, са мащабните въпроси, на които също се търси отговор, но повече внимание се обръща на това какви са очакванията на бизнеса в зимните курорти за предстоящия сезон и какво е новото край снежните писти.
Хотелиерите ще могат да се запознаят с различни гледни точки в дилемата дали е по-добре да си част от верига или да бъдеш самостоятелен и ще рабрерат какво да правят с онези клиенти, на които просто не може да се угоди. Ресторантьорите ще получат ценни съвети как да изберат подходящия доставчик на кухненско оборудване и как да определят опасностите за храните според системата HACCP.
Рубриката “Маршрути” превежда от Чудните мостове до родопското селце Орехово, а в “Тайни от кухнята” се прави реверанс към един от най-често използваните цитруси – лимона.
Редакцията на Hotels & Restaurants Magazine поздравява своите читатели с предстоящите празници и припомня, че следващият брой на списанието ще излезе през февруари 2007.