Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

 
 
1876 лв.
- ТУР -
АЗЕРБАЙДЖАН-ГРУЗИЯ8…
Държава: 

Българо-фламандско меню за кралската вечеря на белгийският принц Филип и президентът Първанов

Дата: 12.12.2006

По покана на президента Първанов, на 10 декември, у нас пристигна белгийският принц Филип, на четиридневна официална визита, заедно с делегация от 75 представители на туристическия сектор.

В чест на президента, на 12 декември в театър Иван Вазов, принцът ще даде кралска вечеря, по време на която осем кулинари от Евро-Ток Белгия и Евро-Ток България ще превъплътят своето гурме вдъхновение в ястия от българската и фламандската кухня.

Българският кулинарен екип - сладкарят Ради Стамболов (зам.-председател на Евро-Ток България) и главните готвачи Пеньо Иванов от София, Андон Андонов от Стара Загора и Мирослав Тодоров от Варна, както и четиримата белгийски готвачи от най-висока класа - шеф Рейманд Бенс и шеф Стефан Пиер (председател на Евро-Ток Белгия), заедно с още двама свои колеги, пазят в тайна менюто, планирано близо два месеца.

За безупречното представяне на кралската вечеря имат грижа не само готвачите. Два дни преди визитата на принца, пристига експертът по обслужване на кралски вечери г-жа Илза дьо Боншилд. Тя ще проведе тренинг за ВИП обслужване на 26-те ученика от софийската професионална гимназия по туризъм, които ще сервират по време на събитието. Други осемнайсет ученика младши-готвачи ще помагат на българо-белгийският кулинарен тандем.

Готвачите от Евро-Ток Белгия ще останат и след визитата на принц Филип. В края на другата седмица, съвместно с учениците от софийският ТОХ ще приготвят и поднесат благотворителна вечеря на избрани гости.

Евро-Ток България

Видяна общо: 530 рейтинг: 0.17

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Българо-фламандско меню за кралската вечеря на белгийският принц Филип и президентът Първанов
© 2000-2018 Journey.bg. Всички права запазени.
почивки