Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Два пъти повече туристи са посетили Вършец от началото на годината до момента, в сравнение с 2007 година

Дата: 26.11.2008

Над 12 000 хиляди туристи са посетили Вършец от началото на годината до момента, по време на двустранния икономически форум, проведен през днес в градската галерия на Вършец. "Това е с 5 хиляди туристи повече от миналата година", обобщи Вера Матеева, експерт по туризъм, в община Вършец. "Пикът в посещенията е отпускарският месец август, когато градът на здравето е предпочетен за семейна почивка от 6 000 българи".

"Само през тази година са категоризирани 35 нови туристически обекта в община Вършец. До края на 2008 г. предстои одобрение на още четири самостоятелни стаи за гости", допълни Георги Найденов, младши специалист в ТИЦ – Вършец.

“2008 година е с отлични показатели и за община Сокобаня”, коментира Мария Зикич, експерт по икономическо развитие и европейска интеграция в община Сокобаня. От началото на годината Сокобаня е посетен от 100 000 туристи, което нарежда курорта на първо място сред предпочитаните туристически дестинации в Сърбия. Заместник-кметът на община Сокобаня Александър Миленкович представи маркетинговата стратегия за привличане на инвеститори и туристи в сръбския град, както и новите туристически обекти, които ще бъдат открити до края на 2009 година.

В края на дискусионния форум ръководителят на проект "Еко парк за почивка и туризъм - град Вършец", Венислава Бояджиева, представи новите рекламни материали и видеофилм на община Вършец, изработени по проекта, които, заедно с реновираната паркова инфарструктура по проекта, ще допринесат за популяризирането и развитието на устойчив туристически продукт в общината.

Туристически информационен център Вършец

Видяна общо: 624 рейтинг: 0.18

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Два пъти повече туристи са посетили Вършец от началото на годината до момента, в сравнение с 2007 година
© 2000-2018 Journey.bg. Всички права запазени.