Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

 
 
1876 лв.
- ТУР -
АЗЕРБАЙДЖАН-ГРУЗИЯ8…
Държава: 

От началото на годината до момента 12 хиляди туристи са посетили Вършец

Дата: 04.12.2008

Това е два пъти повече от туристите, посетили Вършец през 2007 година, съобщиха от туристическия информационен център по време на двустранен икономически форум, проведен в градската галерия на Вършец по проект „Еко парк за почивка и туризъм – град Вършец”. Пикът в посещенията е отпускарския месец август, когато градът на здравето е предпочетен за семейна почивка от 6000 българи, обобщи Вера Матеева, експерт “Туризъм” в община Вършец.

"Само през тази година са категоризирани 35 нови туристически обекта в община Вършец. До края на 2008 г. предстои одобрение на още 4 самостоятелни стаи за гости", допълни Георги Найденов, експерт в ТИЦ – Вършец.

„Увеличеният брой на туристите във Вършец ни кара да бъдем по-отговорни и предприемчиви по отношение на предлаганите туристически услуги”, обясни кметът на общината Боряна Бончева – Лечева.

Разнообразяването и обогатяването на туристическите атракции, повишаването на качеството на туристическия продукт се насърчава и подкрепя и по съвместния проект между Сокобаня и Вършец - „Еко парк за почивка и туризъм – град Вършец”. „Ползотворното сътрудничество между общините Вършец и Сокобаня съществува повече от 10 години и ще продължи и след приключване на проекта, защото това е единственият правилен път за създаване на интегриран туристически продукт и популяризиране на природните дадености в двата гранични района”, каза в заключение г-жа Бончева. Заместник-кметът на община Сокобаня Александър Миленкович представи маркетинговата стратегия за привличане на инвеститори и туристи в сръбския град, както и новите туристически обекти, които ще бъдат открити до края на 2009 година.

Мария Зикич, експерт “Икономическо развитие и европейска интеграция” обобщи, че “2008 година е с отлични показатели и за община Сокобаня”. От началото на годината Сокобаня е посетен от 100 000 туристи, което нарежда курорта на първо място сред предпочитаните туристически дестинации в Сърбия.

Двустранният икономически форум е заключителната дейност по проект „Еко парк за почивка и туризъм – град Вършец”, който е фокусиран върху създаване на условия за консолидирано и ползотворно сътрудничество между общините Вършец и Сокобаня за съхраняване на общите природни дадености и промотиране на устойчивото икономическо развитие на региона чрез ефективното им оползотворяване. Венислава Бояджиева, ръководител на проекта, представи пред обществеността постигнатите резултати, изпълнените дейности и финансовите параметри по проекта.

През изминалата година са поставени пейки, перголи, дървени шезлонги, маси с пейки, детски площадки с пясъчници, тоалетни парков тип в градския парк, подобрени са фитосанитарните условия – осветление, санитарна сеч, залесяване с нови растителни видове. Извършена е реконструкция на спортните площадки и е изградена обслужваща постройка.

Венислава Бояджиева, ръководител на проекта
mail:
team.varshets@gmail.com
GSM: 0888 878 237, 0886 350 666

Видяна общо: 666 рейтинг: 0.19

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | От началото на годината до момента 12 хиляди туристи са посетили Вършец
© 2000-2018 Journey.bg. Всички права запазени.
почивки