Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Човек на XXI век в туризма

Дата: 27.11.2009

Заместник Министър Маринов връчи награда

Човек на XXI век в туризма

На 27 ноември 2009 г. на официална церемония, бяха връчени наградите на победителите в тазгодишното девето издание на международния конкурс “Човек на 21 век”.

В събитието взеха участие много български бизнесмени, журналисти, представители на държавното и местно управление. Почетни гости на церемонията, състояла се в хотел Кемпински Зографски бяха Джилберто Кашани, Председателна Общинския съвет на Рим и световноизвестният френски архитект Доменик Перо. Събитието беше поздравено с поздравителен адрес от г-жа Цецка Цачева - председател на народното събрание.

Престижната награда, признание за постиженията на българския бизнес в адаптацията към европейските стандарти, беше връчена на най-динамично развиващите се организации в няколко категории – производство, услуги, държавно управление.

И тази година бяха раздадени специалните награди за авангардно и креативно мислене, за най-успешен млад бизнесмен, за популяризиране на българската култура.

Както знаете, по инициатива на АБТТА, тази година в международната награда беше учредена нова категория - туризъм.

След като разгледа постъпилите кандидатури в категория туризъм, жури в състав Адриана Цанева - председател, Олга Ускова, Павел Алексиев, Метин Казак, Николай Ненчев, доц. Марин Тодоров, Иван Бойков, Георги Чернев,Наталия Бондаренко, Петрослав Петров, Стоян Хаджиев и Георги Ганчев единодушно присъди авторитетния международен приз “Човек на XXI век” на Асоциацията на Българските Туроператори и Туристически Агенти (АБТТА).

Наградата, уникална статуетка на скулптора Румен Желев, беше връчена на председателя на УС - г-жа Ирена Георгиева от г-н Иво Маринов - зам. министър на туризма.

Българският туризъм заслужава тази номинация, защото въпреки сложните световни икономически условия продължава да се развива и успява да се адаптира към високите международни изисквания и Европейски стандарти. Зам. министър Иво Маринов изрази задоволство от факта, че престижната награда е присъдена на АБТТА, едно от най-активните професионални сдружения в туризма, асоциацията - представител на България в ЕКТАА, най-значимата европейска организация в туризма и пожела на нейното ръководство да продължава да изпълнява своята мисия със същия професионализъм и всеотдайност.

АБТТА приема наградата като заслужено признание за всеотдайния и безкористен труд на всички колеги, работили за развитието на асоциацията от нейното създаване досега и като задължаващ стимул в по-нататъшните усилия за утвърждаване на българския туристически продукт и туристическа дестинация България.

Видяна общо: 670 рейтинг: 0.20

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.