Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Община Аврен получи годишна награда на БХРА

Дата: 27.11.2009

Община Аврен получи годишната награда на БХРА, в категория „За принос в изграждане туристическия имидж на България за 2009 година”. Събитието бе отразено в регионалния печат и общинския вестник Аврен. Грамотата и статуетката са изложени в специална витрина в сградата на общината.

"Връчването на приза на асоциацията е изключително високо признание за нас - грамотата и статуетката са изложени в специална витрина в сградата на общината.
Изключително сме доволни, че чрез туризма на жителите на общината се осигуряват работни места в комплекса и това ще продължава с разрастването на мащабния проект. Наградата внася чувство на удовлетвореност на работещите в общинската администрация и на техническия екип от инженерите и архитекта на общината, утвърждаващи този проект.
Имаме идея нашите деца и ветерани да посетят Москва и да върнат визитата на руските гости, които вече шеста година почиват в к.с. Камчия”, сподели г-н Красимир Тодоров, кмет на община Аврен.

Община Аврен се намира във варненска област. В съставът й влизат 17 населени места и к.к. Камчия.

Основните отрасли в общинската икономика са селско стопанство и туризъм, от 2003 г. тя е в списъка на общините, освободени от данък печалба по закона за корпоративното подоходно облагане.

С недокоснатата си природа и уникалното съчетание на гори, чисти плажове, устието на река Камчия и лимана Паша дере, к.к. Камчия притежава отлични дадености за развитие на туристически продукт в комплекса. В курорта са изградени два туристически информационни центъра по програма ФАР, създаден е познавателен маршрут Камчийски лонгоз и велосипедна алея.

Отличен пример за партньорство е осъществявания от правителството на град Москва инвестиционен план и поетапно строителство на международен детски санаторно-оздравителен комплекс Камчия, включващ изграждането на детски лагери, спортен комплекс, център за развитие на изкуство и наука и др., в к.к. Камчия. Днес в него функционират хотел Лонгоз, с 350 легла, Лонгоз 2 и комплекс Кристал.

След приключване на мащабният инвестиционен проект през 2010 г. ще бъдат открити нови 2 000 работни места за местните жители.

БХРА

Видяна общо: 654 рейтинг: 0.20

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.