Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите стана на една година

Дата: 01.02.2010

Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите беше основата на 1 февруари м.г., датата на която производители на вино у нас отбелязват деня на Трифон Зарезан

Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите (БАСВ) отбеляза една година от основаването си. Организацията, чието седалище е във Варна, има за цел да обедини винопроизводители, винолюбители и ресторантьори с идеята да се повишат винената култура и потреблението на вино в България.

"Страна с традиции във винопроизводството, каквато е България, продължава да страда от липсата на култура във винопотреблението. Именно по тази причина дейността на БАСВ през изминалата година включваше тематични дегустации, изграждане на знания по история на виното, винените сортове и тероарните вина, съчетаване на храна и вино, както и дегустаторски умения. За доброто оценяване на виното са необходими познания в сферата на психологията и любов към виното. Първата стъпка към професионализма обаче се крие в изучаване на тънкостите при дегустация на виното и притежаване на широки познания в областта на винопроизводството", каза председателката на УС на сдружението Стефка Свещарова.

В края на всяка година членовете на БАСВ имат амбицията да изготвят класация по собствено точкуване на всички дегустирани от тях вина. Според Свещарова тя трябва да се превърне в своеобразен пътеводител за потребителите.

С цел достигането до по-широка аудитория БАСВ поддържа сайта bgsommelier.com, където професионалисти и ценители могат да намерят цялата необходима информация за месечните сбирки и темите на семинарите, организирани от асоциацията.

"За ценителите на виното е важно да знаят, че Асоциацията е за спазване на професионалната етика и принципите на лоялна конкуренция между своите членове и други лица със същия предмет на дейност", каза Стефка Свещарова.

Видяна общо: 463 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите стана на една година
© 2000-2018 Journey.bg. Всички права запазени.