Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Главният готвач на гранд хотел София, член на БХРА, стана вицепрезидент на европейското сдружение на професионалните готвачи

Дата: 26.01.2010

В Евро-Ток Интернационал членуват над 4 000 професионални готвачи и главни готвачи от 18 европейски страни, обединени в защита на кулинарните традиции и наследство на Европа

На генералната асамблея на Евро-Ток Интернационал (Европейското сдружение на професионалните готвачи), която се проведе в края на м. януари т.г. в Брюксел, главният готвач на гранд хотел София - Жоро Иванов, беше избран за вицепрезидент на Евро-Ток Интернационал. Като председател на представителството на сдружението у нас – Евро-Ток България, той ще заема тази позиция за следващите три години.

За следващите три години страна-президент на Евро-Ток Интернационал ще бъде Люксембург, а България и Германия са страните, където председателите на местните Евро-Ток организации ще бъдат на позиция вицепрезидент. България и Германия поемат тези позиции от Франция и Ирландия, а за Люксембург това е втори мандат. С избирането на Жоро Иванов за вицепрезидент на Евро-Ток Интернационал България ще бъде домакин на редица събития в областта на кулинарията, а през месец февруари 2011 г. Евро-Ток България ще организира Концепции 2011 - второ издание на кулинарния форум за демонстрационно готвене с участието на топ-готвачи от Европа, Америка и Япония.

На генералната асамблея, председателите на всички страни-членуващи в Евро-Ток Интернационал, са се обединили срещу продуктите от генно-модифицирани организми, както и е взето решение за следващите две години атлантическия червен тон да бъде изваден от менютата на ресторантите, защото този вид риба е застрашен от изчезване.

Евро-Ток Интернационал е основана през 1986 г. от г-н Пол Бокюз и г-н Пиер Ромейер с цел популяризирането на здравословното и вкусно хранене. Асоциацията е единственото европейско сдружение с официален статут, признат от Европейската комисия и Европейския парламент. Евро-Ток Интернационал има официална консултантска дейност към Комисията на Европейския съюз при изграждането на закони в областта на земеделското хранително производство. В асоциацията членуват над 4000 професионални готвачи и главни готвачи от 18 европейски страни, обединени в защита на кулинарните традиции и наследство на Европа.

Евро-Ток България е неправителствена организация, член и неразделна част от Евро-Ток Интернационал от 27 март 2006 г. Евро-Ток България работи усилено за създаване на положителен европейски имидж на българската кулинария, традиционно организира Европейски ден за здравословно хранене, под патронажа на представителството на европейската комисия в България, кулинарни демонстрации и обучения, както и проекта за обособяване на кулинарни региони с традиционната за тях българска кухня, който вече стартира за региона на Ловеч.

Видяна общо: 406 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Главният готвач на гранд хотел София, член на БХРА, стана вицепрезидент на европейското сдружение на професионалните готвачи
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.