Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Авиокомпания easyJet навършва 15 години

Дата: 10.11.2010

Авиопревозвачът обявява промоция на самолетните билети от София

На 10 ноември тази година easyJet празнува своя 15 годишен юбилей. Основана през 1995 година в Лутън, Англия, компанията създава революция в европейската авиационна индустрия и променя въздушния транспорт. Налагането на нови стандарти по отношение на ниски ценови тарифи на полетите и използването на Интернет за пътувания, определят визионерската мисия на easyJet. За кратко време компанията се превръща в любима марка за милиони европейски граждани, които залагат на комфорта, удобството и ниските цени, предлагани от easyJet.

По повод на годишнината си, easyJet обявява от 5и до 10 ноември промоция на самолетните билети, с до 25 % намаление на цените на полетите от България, в периода 1 януари – 26 март 2011 година. Намалените цени на 25 000 самолетни места на easyJet от София до Лондон, Мадрид и Манчестър, започват от 22.49 евро за еднопосочен билет с включени всички такси. От стъпването си на българския пазар през ноември 2007 г., easyJet е превозила 600 000 пътници в България (към октомври 2010 г.)

Питър Воец, маркетинг мениджър на easyJet за Австрия, Швейцария и Източна Европа, заявява: „15 години е една съществена цифра за всяка една компания. Ние сме горди, че сме успели за този период да се превърнем в лидер в европейския въздушен транспорт, че сме улеснили начина на пътуване, правейки го достъпно за милиони европейски граждани, за което сме спечелили тяхното доверие. Нашите цели са свързани с още по-силно присъствие на централните европейски летища, още по-високи стандарти в обслужването на пътниците, в това число и екологични стандарти за намаляване на въглеродните емисии. По повод на нашата годишнина подготвяме много изненади за всички наши клиенти и искаме да им пожелаем здраве и приятни емоции с easyJet”.

easyJet организира на 10 ноември чаено парти в метростанция Стадион Васил Левски, с което ще отбележи своя рожден ден. Всички граждани са поканени да се забавляват в духа на английската традиция и култура, и да отпразнуват с екипа на авиокомпанията 15-годишнината й.

Допълнителна информация за easyJet
easyJet е номер 1 въздушно-транспортна мрежа в Европа, благодарение на своето водещо присъствие в топ 100 маршрутите и дейността си на 50-те най-големи европейски летища. Тя е и четвъртата по големина европейска авиокомпания по брой на пътниците. Понастоящем повече от 300 милиона европейци живеят в рамките на един час разстояние с кола от летищата, до които лети easyJet - повече от всяка друга авиокомпания. Предлагайки най-ниските тарифи към най-удобните летища, тази година easyJet ще превози 50 милиона пасажери между 123 летища в 29 държави.
Основните ценности, които са заложени във философията на easyJet са сигурността и безопасността на пътниците, работата в екип, пионерските виждания за развитие на бизнеса, страстта и амбицията към лидерство на пазара, честността и лоялността към клиентите.
Флотилията на превозвача наброява 196 самолета от фамилията Ербъс и Боинг на средна възраст 3,5 години, а числеността на персонала надхвърля 6000 души, от които 5100 са само летателен състав. Компанията разполага с много силно присъствие в Лондон Гетуик, Милано, Женева и Париж.

Любопитни факти за easyJet

  • Нашата първа международна дестинация е Лондон – Амстердам
  • През септември тази година нашите самолети са прелетяли общо 39,653,883 км – или разстоянието, което е необходимо, за да се прелети до Луната и обратно 50 пъти
  • Миналата година сме продали 1 919 765 багети с бекон на борда на нашите самолети. Ако се наредят една до друга, те биха се простряли от Венеция до Виена
  • Сервирали сме 6 365 423 чаши горещ шоколад, чай и кафе през миналата година на борда на нашите самолети – това е повече от населението на Дания
  • Продаваме достатъчно самолетни билети на година, за да запълним 11 692 автобуса на британската компания National Express
  • Повече от 15 милиона души месечно посещават сайта easyJet.com. Това е повече от населението на Лондон, Париж и Берлин, взети заедно
  • Продаваме 760 000 литра минерална вода годишно. Това е достатъчно за световния шампион по футбол Испания, мениджърът на тима Висенте дел Боске и капитанът Икер Касияс, който заедно с приятелката си телевизионната репортерка Сара Карбонеро, да взимат душ всеки ден в продължение на две години.

Димитър Манлиев, Publicis Consultants | MARC  
тел.: 02/ 434 07 90; 0896 786 736
поща: d.manliev@publicis-consultants.bg

Видяна общо: 1381 рейтинг: 0.48

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.