Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

За две години продажбите на eSky.bg скочиха 500 пъти

Дата: 15.12.2010
eSKY.bg
eSKY.bg е онлайн магазина за пътувания

Онлайн магазин за самолетни билети еSKY.bg отбеляза втората си годишнина с приятели, партньори и много награди

На 15 декември 2010 г. eSKY.bg отпразнува втората си година на българския пазар в столичния индийски ресторант Кохинор. На събитието присъстваха много от партньорите и приятелите на фирмата, доверили ѝ се през тези две години.

„Благодаря на всички вас, без които фирмата ни нямаше да е това, което е. Целим се високо, към предлагането на услуга, която осигурява максимално удобство и удовлетворение на всеки наш клиент. Надявам се догодина да можем да се похвалим с още по-добри резултати, още по-доволни клиенти и още повече награди и поводи за празнуване,” – с много оптимизъм вдигна тост управителят на фирмата г-н Доньо Марков по време на организираната от eSKY томбола с подаръци за гостите.

Освен рождения ден на компанията и настъпващите коледни празници, повод за празнуване е и втората поредна награда на фирмата за „Най-добър сайт на годината” в категорията „Пътувания и туризъм”. Все по-сериозното навлизане на интернет търговията у нас през последните години води със себе си и по-високи изисквания от страна на потребителите за качество, бързина и коректност на услугите. От изключителна важност за конкурентоспособността на всеки интернет базиран бизнес е да може да предложи на своите клиенти удобен и лесен, но същевременно изчерпателен и професионален сайт за достъп до онлайн услуги си. Следвайки тенденциите и очакванията на пазара, eSKY.bg е в процес на разработка на иновативна услуга за потребителите на мобилно съдържание, която предстои да бъде представена в началото на следващата година.

еSKY.bg започва бизнеса си на родна почва през октомври 2008 г., като официален представител на лидера на пазара за самолетни билети и тур услуги eSKY Sp.Zo.o, Полша. Въпреки цялостната тежка икономическа ситуация, в която се намира страната през двете години от съществуването на фирмата продажбите на еSKY.bg са се увеличили 500 пъти. Цифрите нарастват и така в края на 2010 г. компанията отчита над 10 000 продадени билета, 60 000 приети запитвания и близо два милиона посещения на сайта на фирмата.

През двете години на българския пазар фирмата установява и развива нов за страната ни бизнес модел – двете си партньорски програми affiliate и b2b agent, които допълнително допринасят за разгръщането на голяма партньорска мрежа, осигуряваща лесен достъп до услугите, предлагани от компанията.

За тепърва „прохождаща” в сферата на онлайн търговията страна като България, резултатите са обнадеждаващи. По неофициална статистика на фирмата съотношението на плащанията за самолетни резервации с кредитна карта срещу преводите по банков път са 50/50. Тези цифри показват, че българинът започва да се „отърсва” от предразсъдъците си за заплащане на онлайн услуги чрез кредитна карта. Това е знак, че некоректните онлайн търговци на пазара отстъпват място на професионалното и честно отношение към купувачите.

За еSKY.bg
eSKY.bg е онлайн магазина за пътувания на туристическа агенция E-СКАЙ ЕООД, създадена на 1 октомври 2008 г. Фирмата e официален представител на eSKY Sp.Zo.o, Полша.
еSKY.bg е лицензиран тур агент и тур оператор и от март 2010 е акредитиран IATA агент. С помощта на IATA акредитацията си фирмата има право да издава самолетни билети на всички авиокомпании.

Radoslav Bobev
Account Manager

e-mail: radoslav.bobev@esky.bg
tel:
(+359) 2 491 88 37
fax: (+359) 2 491 88 36
GSM: (+359) 879 530 954

eSKY LTD Bulgaria
Call Center: 0700 15 355, For international calls: +359 (2) 955 75 80
www.esky.bgwww.esky.plwww.esky.ro
www.facebook.com/wwweskybg

eSKY LTD Bulgaria, Office address: Sofia, 1000, Nr. 2 Khan Asparuh Str., Bulstat: 200231863, Company's capital 100 000 BGN

Видяна общо: 824 рейтинг: 0.28

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.