Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Луксозен инфотур до Малдиви и Шри Ланка

Дата: 25.09.2011

Малдиви и Шри Ланка - Луксозна информационна програма за туристически агенти

1 199 €

Малдиви и Шри Ланка
11 дни / 9 нощувки
дати: 25.09.2011 г. 
 
!!МАЛДИВИ – 3 ОСТРОВА И БЛАЖЕННО ПЪТЕШЕСТВИЕ В ШРИ ЛАНКА
Екслузивна програма за представители на туристически агенции, които приоритетно предлагат продуктите на Хермес Холидейс!


25 септември 2011
Излитане от летище София с полет за Рим в 0730. ч., кацане в 08.30 ч.; връзка с полет за Коломбо в 11.20 ч.

26 септември 2011
Кацане в Коломбо в 000.5 ч. Полет за Мале в 010.0 ч. , кацане в 015.5 ч. След пристигане на Малдивите, посрещане от представител на фирмата-партньор на Хермес Холидейс и трансфер с моторница до Adaaran Club Rannalhi 4*. Настаняване в бунгало на плажа. Нощувка. Сутринта – инспектиране на всички видове настаняване на острова. Свободен ден за плаж, плуване със шнорхели, гмуркане, развлечения. Хранене – закуска, обяд и вечеря. Нощувка.

27 септември 2011
Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер с моторница до следващия остров – Adaraan Hudhuranfushi 4*. Настаняване във вили на плажа. Инспектинате на всички видове настаняване на острова. Свободен ден за плаж, плуване със шнорхели, гмуркане, развлечения. Хранене – закуска, обяд и вечеря. Нощувка.

28 септември 2011
Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер с моторница до Adaraan Prestige Vadoo 5* DLX. Настаняване в бунгала над водата. Инспектирне на всички видове настаняване на острова. Свободен ден за плаж, плуване със шнорхели, гмуркане, развлечения. Хранене – закуска, обяд и вечеря. Нощувка.

29 септември 2011
Ранна закуска. Трансфер до летището за полет за Коломбо в 09.20 ч. Кацане в 11.05 ч. Още с пристигането си на националното летище Бандаранаяка се усеща топлия привкус на
гостоприемството на Шри Ланка. Посрещане и потегляне към Дамбулла. Настаняване в хотел Heritance Kandalama 5*. Следва посещение на скалните манастири в Дамбула - обект на ЮНЕСКО. Те са изградени от цар Уалагамбаху през I век пр.н.е. и са най-забележителните пещерни храмове в Шри Ланка. Този огромен скален комплекс се състои от 5 пещери с рисувани стени и тавани, основно през XVIII век, изобразяващи десетки образи на Буда и периоди от историята на местните хора. Тук се намира и 14-метровата скална фигура на Буда. След разходката в храма – връщане в хотела за вечеря и нощувка.

30 септември 2011
Закуска. Днес посещавате Сигирия - Осмото чудо на стария свят, обявена от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Крепостта на скалата Сигирия е построена през V в. от крал Касапа (477-495). До върха се стига по тясна стълба, минавала между лапите, тялото и главата на огромен лъв, изсечен в скалата, от който до днес са се запазили единствено лапите. На върха е имало плоска тераса , където се е издигал величествен дворец с разкошни градини и басейни, като всичко било облицовано с мрамор и украсено със скъпоценности. Известни са скалните рисунки по западната стена на 21 изящни женски фигури, наричани "Девойките от небесата”, които интригуват въображението да търси кои са били - небесни танцьорки аспари, които от небето обсипват земята с цветя, или богини на дъжда и мълниите, или погребална процесия, или церемония в двореца на Касапа, или просто девойки, които се къпят в езеро... Пътешествието продължава към втората столица на Шри Ланка - Полонарува. Обяд. Разглеждане на града – достигнал разцвета си при управлението на Паракрамабаху Велики (1153-1186 г.), чийто паметник е запазен до днес. Околността е застроена с множество култови паметници с камбановидна форма, които съхраняват свещенни реликви. Посещава се кръглия храм Ватадаге; Гал Вихара - манастирски комплекс, изсечен в скалата. До изкуствените пещери е издялана монолитна статуя на лежащ Буда, дълга 15 метра; до него е любимият му ученик Ананда. На около 50 метра вляво е изваян друг колос, застанал в поза "лотос", в който Буда се представя като проповедник. Връщане в хотела за вечеря и нощувка.

1 октомври 2011
Закуска. Потегляне за Канди. По пътя посещавате ботаническата градина в Матале, където ни запознават с изключителното разнообразие на растения, които успешно се отглеждат на тези географски ширини. Можете да пробвате аюрведа масаж. Пристигане в Канди за обяд и настаняване в Earls Regency Hotel 5*. Следобяд – запознаване с града. Канди е последната столица на Шри Ланкските крале и е включен в списъка на Световното културно-историческо богатство на ЮНЕСКО. Привечер посещавате Храма на зъба на Буда, където се пази свещенната реликва. Следва посещение на тематично шоу, представящо местните бит и традиции в танц, както са се развивали и променяли през годините. Вечеря и нощувка в хотела.

2 октомври 2011
Закуска. Потегляне към бреговете на океана. По пътя посещавате чаена плантация и фабрика за чай в Гирагама. Ще се запознаете с процедурата по отглеждане на видовете чай и процеса на производство. Ще опитате този елексир от извора. Продължавате към Пинавала за обяд. Следобед посещавате сиропиталището за слонове – дом на поне 100 слона, някои от които - бебета сираци, намерени изоставени в дивите местности. Тук ги хранят, обучават и се грижат за тях. Най-уместното време за посещение е по време на хранене, когато наблюдавате как бебетата се хранят с беберон. Продължавате към Ахунгала. Настаняване, вечеря и нощувка в Heritance Ahungalla 5*, разположен на брега на океана.

3 октомври 2011
Закуска. Запознаване с хотелите, разположени на плажа в района на Beruwela/ Bentota. Настаняване, вечеря и нощувка в хотел The Blue Water 5*.

4 октомври 2011
Закуска. Днес потегляте към Коломбо - столицата и най-големият град в Шри Ланка, по пътя посещавате някои хотели. Обяд в Коломбо и панорамна обиколка на града - 100 годишната часовникова кула, британските сгради с колониална архитектура, пазара Pettah, стария парламент, индуския и будистки храм, конгресния център - подарен на Шри Ланка от Китайската Народна Република. Остават и няколко часа свободно време за шопинг в кокетния център ODEL. Преди отпътуване ще вечеряме на брега на океана в ресторанта на бутиковия хотел Falls Gali 5* - бюфет с морски дарове. Трансфер до летището около 20.30 ч.

5 октомври 2011
Полет за Рим в 00.20 ч. , кацане в 093.5 ч. Връзка с полет за София в 14.45 ч., кацане в 17.30 ч.

Цена на човек в двойна стая: 1199 €

!!!Местата са ограничени!!!
Допуска се участие на един представител от туристическа агенция!

Краен срок за капаро – 500 евро на човек до 31.07.2010!
Пълно плъщане до крайната сума – 15 август!

ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ СА В ЕВРО И ВКЛЮЧВАТ:

 • самолетен билет София – Рим – София * - ако някои агенти не желаят да ползват този билет – моля извадете от цената 160 евро
 • самолетен билет Рим - Коломбо – Мале – Коломбо – Рим
 • летищни такси за всички самолетни билети
 • 4 нощувки на Малдиви – хотели 4 и 5*
 • 5 нощувки в Шри Ланка – хотели 5*
 • всички трансфери с моторница на Малдиви
 • всички такси за резервати и местни държавни такси на Малдивите
 • транспорт по целия маршрут с климатизиран автобус в Шри Ланка
 • обиколна туристическа програма във Шри Ланка
 • инспекция на плажни хотели в Шри Ланка
 • съпровождащ групата екскурзовод на английски език – в Шри Ланка
 • закуски, обяди, вечери - ежедневно

ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ НЕ ВКЛЮЧВАТ:

 • бакшиши
 • напитки и други ексктри
 • медицинска застраховка

ЗАБЕЛЕЖКА:

Всички цени се заплащат в лева по курса на БНБ за деня. Плащането може да се извърши в брой или по банков път. Върху цените не се начислява ДДС.
При пътуване от България в Шри Ланка и Малдиви не са необходими имунизации и на границата не се изисква имунизационна книжка.
Паспортен и визов режим: Валиден паспорт мин. 6 месеца от датата на пътуване.
Хермес Холидейс предлага допълнителна застраховка отказ от пътуване, която гарантира предплатените от Вас суми при евентуален провал на пътуването и представлява 2,5 % от сумата за пътуването.
Ако не ползвате билет София – Рим - София – отстъпка от цената 160 евро. В този случай е необходимо да се срещнете с групата в Рим поне 2 часа преди предстоящия презокеански полет!
Допуска се участие на един представител от туристическа агенция, която приоритетно предлага продуктите на Хермес Холидейс Учас.тието се потвърждава след писмо от агенцията, удостоверяваща принадлежността на участника и неговата длъжност. Участникът трябва да е пряко обвързан с продажбите на продукти или да заема управленческа длъжност във фирмата, от която кандидатства за участие!

Виж офертата << ТУК >>!!!

Видяна общо: 1058 рейтинг: 0.39

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.