Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Международен шампионат по пица, Варна

Дата: 12.09.2011

На 12 и 13 септември във Варна се провежда първият международен шампионат по пица за Купата на България. Той е организиран от Асоциацията на българските пицари, с председател Радостин Кирязов.

"Основната цел на състезанието е да даде тласък на българите да се явяват на международни надпревари. Наградата за победителя ще бъде златна лопатка като и възможността за участие в Световния шампионат през 2012 г. в Италия.
Наградата за останалите участници, които попаднат в класацията ще бъде възможността да изберат в кой европейски кръг да се включат.
Европейският шампионат по пицарство е организира в 12 различни града на континента. Сега амбицията е Варна да се превърне в столица на пицата в България и да се нареди сред градовете в шампионата" - сподели преди откриването на фестивала Кирязов.

Участниците в състезанието ще показват умения в приготвянето на класическа пица, която е с кръгла форма, диаметър от 33 сантиметра и дебелина на блата в края не повече от 1 сантиметър. Организаторите ще им предоставят брашно, вода, мая, сол, доматен сос и моцарела, а те ще имат възможността да покажат креативност чрез останалите продукти, които сами ще трябва да си осигурят.

Зрителите на състезанието ще станат свидетели и на акробатично шоу пица, в което отбори ще показват умения за боравене с блатове.

Видяна общо: 519 рейтинг: 0.20

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.