Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Среща на представители на туристическия бизнес в Благоевград по програма за трансгранично сътрудничество между България и Македония

Дата: 23.11.2011

В рамките на проект за насърчаване на селския и планински туризъм между България и Македония - FRESH AIR, финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество между България и Македония 2007-2013 (Инструмент за предприсъединителна помощ CCI Number 2007CB16IPO007), се проведе среща между представителите на туристическия бизнес от двете страни. На срещата бе представeно изследване за малки частни инвестиции, в сферата на селския и планинския туризъм, в пограничния регион на България и Република Македони,я както и туристическите атракции в благоевградска област.

От македонска страна презентация направи Наташа Ицева - проект мениджър на организацията за селски туризъм между България и Македония - FRESH AIR. Възможностите за туризъм в Благоевградска област бяха представени с кратки презентации за общините в областта.

Специални гости на срещата бяха представители на конвивиум Осогово - Slow Food Македония, община Пробищип, които намериха свои партньори за бъдещи съвместни проекти свързани със селския и еко туризъм между двете страни.

Интерес, сред участниците в срещата, предизвика презентацията на туристическия информационен портал за България BulgariaTravel.TV, в който освен природните и културно-исторически забележителности от България по региони, своето място могат да намерят и хотелите, къщите за гости и места за забавления в дадените дестинации.

Срещата се състоя със съдействието на търговско-промишлената палата - Благоевград в червената зала на американския университет в Благоевград.

Таня Милушева, Валери Захов
Вивател: 0878 445 556
Глобул: 0894 643 020, 0898 445 556
Мобилтел: 0887 145 555
пощи: erogance@gmail.com, binet@abv.bg, BulgariaTravelTV@gmail.com 
сайтова: BiNET.TV, erogance.eu, BulgariaTravel.TV

Видяна общо: 588 рейтинг: 0.23

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Среща на представители на туристическия бизнес в Благоевград по програма за трансгранично сътрудничество между България и Македония
© 2000-2018 Journey.bg. Всички права запазени.