Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Откриват лова на глигани

Дата: 06.10.2012
Диво прасе
Дивата свиня е масивно животно с дебела кожа, която през по-голямата част от годината е покрита с дълги и твърди косми (четина), вариращи на цвят от руси до катраненочерни

Ловният сезон на дребен дивеч и групов лов на дива свиня се открива на 6 октомври. През тази година е задължително всички авджии, участващи в групов лов на дива свиня и местен дребен дивеч, да са екипирани с шапка, жилетка или облекло с ярък сигнален цвят. При липса на светлоотразителни елементи, те подлежат на санкция, в размер от 100 до 500 лева, гласят промените в закона.

Хората, които ловуват с концентрация на алкохол в кръвта над 0.5 промила или ходят в гората дрогирани, се наказват с глоба от 200 до 2 000 лв. Ако същото нарушение се направи отново, в срок от една година, от влязло в сила наказателно постановление, санкцията става от 3 000 до 5 000 лева.

При провеждане на групов лов на дива свиня, с гладкостенно оръжие, се забранява използването на сачми, с диаметър над 6 мм, а се разрешава употребата само на боеприпаси тип „куршум”. Мярката се налага, с цел ограничаване на инцидентите и смъртните случаи, при провеждането на ловните излети.

Изпълнителна агенция по горите

Видяна общо: 646 рейтинг: 0.28

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.