Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Награждават най-добрите снимки на българските традиции и занаяти

Дата: 21.10.2012

НАЦИОНАЛНА ИНИЦИАТИВА „ПАЗИТЕЛ НА ТРАДИЦИИТЕ“ 2012
Под патронажа на кмета на гр. София г-жа Йорданка Фандъкова

С подкрепата на:
Европейски комисар Кристалина Георгиева
Българска туристическа камара
Ротаракт клуб София-Средец
Институт за правни анализи и изследвания
Национален дворец на децата
фондация Извори на капански фолклор и занаяти
Регионален център на ЮНЕСКО

Над 15 000 души гласуваха на страницата на инициативата, фотосите от конкурса „Пазител на традициите” ще могат да се видят на изложби в цялата страна

Най-добрите снимки, изобразяващи българските традиции, занаяти и обичаи, ще бъдат наградени на официалната церемония на инициативата Пазител на традициите 2012. Тя ще се състои на 14 ноември от 19,00 часа в зала 1 на НДК. Билети за концерта-спектакъл с участието на НФА „Филип Кутев”, на който ще бъдат връчени наградите в петте категории, вече са в продажба и могат да се закупят от билетния център на НДК, както и в офисите на Ticketstream и онлайн << ТУК >>.

След края на обявения за фотоконкурса срок, екип на А.Р.И.З.-7 определи, на базата на гласуването на публиката, албумите, чиито автори ще бъдат отличени в едноименния фотоконкурс, част от кампанията по награждаване на достойните българи, работещи за опазването на духа на традициите.

Фотоконкурсът „Пазител на традициите” стартира на 19 юни със събиране и подбор на албумите участници, а два месеца по-късно започна и гласуването за одобрените албуми, които бяха публикувани на страницата на Пазител на традициите във Фейсбук. Точно в 00:00 часа на 20 октомври екипът на А.Р.И.З.-7 преброи гласовете за всеки отделен албум, за да определи тези, които са събрали най-много симпатии от посетителите.

Първото място, с 1 451 гласа, е за Мариана Генчева от с. Полски Тръмбеш.
Втора е Жени Дряновска със 781 гласа.
Трета – Елица Панева от Благоевград (748 гласа).
Четвърти – Антоний Неделчев от София, който събра 657 гласа.
Пета – Дени Кирилова от София с 334 гласа.

Победителят ще получи приз – фотоапарат, осигурен от фирма Ивитал Консулт ЕООД. Предвидени са и четири награди – екскурзия-уикенд за двама в Гърция и екскурзия - уикенд за двама в Турция, осигурени от партньорите от Елфи Турс и Партнер Травъл, награда от туристическа агенция Травъл Арт и курс по фотография, благодарениe на фотографска агенция Great Photo Art.

57 албума на участници от цяла България и един от Испания се надпреварваха във фотоконкурса, чиято цел бе да улови в кадър духа на българските традиции и обичаи. Всеки един от тях бе достоен да спечели, и всеки един от тях носеше в себе си магията на родното и българското.

Журито ще обяви допълнително и поощрителни награди извън петимата победители.

Всички отличени снимки ще бъдат подредени в специална изложба, която ще обиколи в рамките на следващите няколко месеца различни места в страната – музеи, хотели и институции, за да покаже на колкото се може повече хора красотата на българските традиции.

Организаторите благодарят на всички, които участваха в конкурса, очакваме ви и догодина във фотоконкурса Пазител на традициите 2013. Снимките си можете да изпращате на адрес contest@pazitelnatradiciite.com.

Видяна общо: 504 рейтинг: 0.22

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Награждават най-добрите снимки на българските традиции и занаяти
© 2000-2018 Journey.bg. Всички права запазени.