Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

 
 
1876 лв.
- ТУР -
АЗЕРБАЙДЖАН-ГРУЗИЯ8…
Държава: 

Парк зад скални драперии - премиера по TVT

Дата: 01.12.2012
Парк зад скални драперии
От Лакатнишките скали до прохода Вратцата – на територията на парк Врачански карст са открити и проучени над 500 пещери и пропасти, които са уникални със своята пещерна фауна

Избрано от старите ленти

Парк зад скални драперии - образователен филм за еко туризъм/туристически маршрут
премиера по TVT в събота, 1 декември, от 14:00 и от 21:00 ч.

На един от единадесетте природни парка в България е посветен документалният филм „Парк зад скални драперии”, който телевизия Туризъм ще излъчи премиерно в рубриката си „Избрано от старите ленти”, със съдейстието на Министерство на околната среда и водите.

Името на филма не е случайно, тъй като акцентът в него е поставен върху релефа и геологията на резерват Врачански карст, както и върху уникалното природно разнообразие на Врачанската планина, предопределено от карстовия характер на масива й.

От Лакатнишките скали до прохода Вратцата – на територията на парка са открити и проучени над 500 пещери и пропасти, които са уникални със своята пещерна фауна. Сред тях е и най-известната – Леденика. Тук се спускат неповторими водопади, а над козите пътеки се вият редки грабливи птици. Същевременно тук са създадени отлични условия за туризъм – селски, екологичен, планински, културен...

Гледайте документалния филм „Парк зад скални драперии” само по телевизия Туризъм.

Видяна общо: 397 рейтинг: 0.19

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

почивки