Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Chef's стана ресторант на 2012 година

Дата: 17.12.2012
Храната в Chef's е експериментална, фюжън от стилове
Ресторант Chef's изненадва най-напред с великолепното си разположение, намиращ се на 17 км от София, по пътя за Боровец, в Плана планина и е с прекрасна гледка към Пасарелското езеро

"...Ще се храним добре, ще пием хубаво вино и ще правим любов" - изкушаваше героят на Хавиер Бардем във филма на Уди Алън "Вики, Кристина, Барселона".

Припомнихме си това обещание от селекцията филмови цитати, свързани с храна, вино и преживяванията с тях, украсили тази вечер балконите на бившото кино БИАД. Изпразненият от седалки и полуремонтиран салон беше преобразен специално за годишните награди на списанието за вино и гурме култура Бакхус - Ресторант на годината 2012 Бакхус, Aqua Panna&S.Pellegrino.

Ако трябва да перифразираме героя на Бардем, над 200 гости опитаха интересна храна, пиха хубаво вино, уиски и коняк и се забавляваха с музиката на Sentimental Swingers и Мишо Йосифов Секстет. За продължението на вечерта - не знаем.

Мотото на церемонията беше "Храна като на кино", а кетъринг компанията Ред Девил беше преобърнала менюто от традиционни храни в истински експеримент чрез поднасянето им - тараторът се впръскваше от шишенца парфюм, гъшият пастет беше в тубички (по шегите на гостите, приготвен сякаш за "храна за края на света"), шопската салата с ракия, скрита в елегантни черни кутии, имаше храна, поднесена в консерви и в мини тенджери, а шейкът се пиеше от огромни купи с еднометрови сламки. Имаше и още по-нетрадиционни предложения - като сладолед със сьомга или синьо сирене, яйце от кокосово мляко с жълтък от мус от манго, десерти, сервирани като червило...

Но храната, музиката и напитките бяха основна тема преди кулминацията - обявяването на наградите, които преместиха разговорите върху номинираните, спечелили и останали следващи в класацията ресторанти и върху плановете за вечери и срещи в някои от местата, селектирани от Бакхус. Конкурсът излъчи победителите в общо седем категори.

Ресторант Chef's получи голямата награда и титлата "Ресторант на годината 2012", както и призовете в категориите "Авторска кухня" и "Селекция на напитките".

Шестчленното жури в състав Александър Бойчев, главен редактор на списание "Бакхус", кулинарния блогър и автор в изданието Кристина Николова, предприемача Адел Закут, готвача Джун Йошида, дългогодишния кулинарен критик Марина Караканова и управителя на "Балкан стар ритейл - София" Филип Китов присъди наградата в категория "Бистро" на "СкараБар".

Наградата за "Ново място" спечели ресторант Преди 10.

Новата категория "Хотелски ресторанти" донесе награда на Андрей Стоилов, шеф готвач в ресторанта на хотел Метрополитън.

Конкурсът на списание Бакхус представи и още една нова награда - "Млад готвач Aqua Panna&S.Pellegrino", за чийто избор списанието бе подкрепено от специализираното учебно заведение в областта на кулинарията HRC академия. С отличието си тръгна Мирослав Тодоров, който е готвач в ресторант Бодега.

в-к Дневник

Видяна общо: 592 рейтинг: 0.27

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.