Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Софийският хотел Princess премина към веригата Ramada

Дата: 29.01.2014
Пловдивският Тримонциум Princess вече премина към Ramada
На сградата все още стоят надписите Princess

От началото на тази година софийският хотел Princess оперира под бранда Ramada Hotel, част от американската Wyndham Hotels. На сградата все още стоят надписите Princess. От управата на хотела поясниха, че до пролетта те ще бъдат заменени с червено-бялото лого на новата верига.

Хотелът е част от групата на турския бизнесмен Суди Озкан, а промяната е логична след като друг негов хотел в България - пловдивският Тримонциум Princess вече премина към Ramada.

И пловдивският, и софийският хотел остават собственост на дружеството София Принцес хотел, с основен акционер Суди Озкан. Управлението им вече ще става с договори за франчайз и по стандартите на марката Ramada Hotel. Американският бранд оперира на 800 места в над 50 страни по света. Включва основно 4-звездни градски хотели, какъвто беше и до момента софийският, но има и луксозни обекти под марката Ramada Plaza.

Договорът с Wyndham е съпътстван от ангажимент за обновяване на определен брой стаи в софийския Princess, който е в ход.

Със своите 601 стаи Princess – София, става най-големият хотел в европейското портфолио на Ramada.

Веригата е по-силно представена в Германия, Великобритания, Турция и Румъния. На Балканите оперира слабо – с по един хотел в Македония, Черна гора и Словения. Собственикът на бранда - Wyndham Hotels, e водеща група в световен мащаб за управление на хотели и ваканционни имоти.

Капитал Дейли

Видяна общо: 443 рейтинг: 0.26

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.