Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

XIV регионална контактна туристическа борса

Дата: 31.03.2011

РЕГИОНАЛНА ТУРИСТИЧЕСКА АСОЦИАЦИЯ СТАРА ПЛАНИНА
Трявна - Дряново – Габрово – Севлиево - Априлци - Троян – Тетевен – Ловеч – Г. Оряховица – Казанлък – Павел баня
Габрово, ул. Опълченска 9, ет. 2, e-mail:
info@staraplanina.org, тел./факс: 066 / 809 161 


ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ
гр. Павел баня, ул. Освобождение 15, тел.: 04361/ 3260, факс: 04361/ 2094, e-mail: mayor_pb@mail.bg


ПОКАНА
за участие в
Четиринадесетата регионална контактна туристическа борса
По пътя на слънцето - Павел баня
(31 март – 2 април 2011 г.)

 

Уважаеми госпожи и господа,

РТА Стара планина, съвместно с община Павел баня, има удоволствието да ви покани на Четиринадесетата регионална контактна туристическа борса “По пътя на слънцето”, която ще се проведе от 31 март до 2 април 2011 г. в град Павел баня.

Община Павел баня е член на РТА Стара планина, затова тази година ние подкрепяме развитието на туризма в района и чрез организацията на туристическо събитие – първо за общината.
Уникалните балнеологични услуги в Павел баня имат петдесетгодишна история. Градът е балнеоложки курорт с национално значение, посещаван ежегодно от над 20 000 български и чуждестранни туристи. Лековитите минерални води са с температура 58 - 62° С.

В последните години Павел баня се развива динамично като една от най-търсените дестинации за рекреация и балнеолечение, предлагаща на гостите си и продуктите на екотуризма заради непосредствената близост до Стара планина и национален парк Централен Балкан. Градът е разположен в Розова долина и пази традициите на розопроизводството. Това, заедно с лечебната сила на минералните извори, придава неповторим чар и привлекателност на дестинацията. Множеството новоизградени хотели, къщи за гости, природните и културно-историческите обекти и атракции превръщат Павел баня в уникално и предпочитано място за активно лечение и почивка в сърцето на България.

По традиция РТА Стара планина избира за домакин на събитието най-добрия местен хотел – новият четиризвезден Севтополис. Стилната и уютна атмосфера на хотела и модерният балнеоцентър ще ви помогнат да съчетаете деловото посещение с незабравими мигове на релакс. На разположение за настаняване по време на борсата е и съседният балнеохотел Милениум.

Както вече знаете, целта на нашия ежегоден регионален туристически форум е да представи потенциала на регион Централна Стара планина и на домакинстващата община пред туроператори, предприемачи, представители на общини и неправителствени организации, журналисти и всички заинтересувани от развитието на туризма. За 14 години успяхме да наложим регионалната борса като една от значимите туристически прояви в страната и предпочитано място за среща на колеги и приятели.

В деловата част на борсата всеки от Вас ще има възможност да представи новостите в предлагането си или да научи повече за конкуренцията, ще се запознаете с възможностите за туризъм на територията на съседните общини, както и с всичко, случващо се в сферата на туризма в регион Централна Стара планина – нови туристически обекти, атракции и проекти.

Вярваме, че отново ще се доверите на нашия опит и на възможността да тествате най – доброто по „Пътя на слънцето”.

Тази година паралелно с борсата ще се проведе и журналистически тур за представители на българските национални и регионални печатни и електронни медии с цел представяне на един недостатъчно популярен, но с много богат туристически ресурс район на България – този на община Павел баня.

Турът е финансиран от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) в изпълнение на проект “Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в Република България” по оперативна програма „Регионално развитие” - схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/3.3-01/2008 ”Подкрепа за ефективен национален маркетинг на туристическия продукт и подобряване на информационното обслужване”, по която МИЕТ е основен бенефициент.

РТА Стара планина кандидатства в открита процедура за възлагане на обществена поръчка по реда на ЗОП и в края на м. октомври 2010 г. спечели търга като организатор и на тридневното журналистическо пътуване в района на община Павел баня.

Уважаеми колеги,

Всички ние работим в туристическия бизнес и знаем колко е важно клиентите ни да реагират навреме. Молим ви във възможно най – кратък срок да вземете решение относно участието си в Четиринадесетата Регионална контактна туристическа борса и да изпратите заявка за участие, защото резервираните от нас хотели са много търсени през този сезон и ние не бихме искали да ги затрудняваме с късни потвърждения на резервациите.

В очакване на вашите потвърждения за участие ние се надяваме да ви посрещнем с „Добре дошли” в Павел баня – градът на розите и лечебните минерални води.

С уважение

Силвия Хинкова
Изпълнителен директор

Видяна общо: 807 рейтинг: 0.28

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.