Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Модни колекции за деца на изложение в панаира

Дата: 11.05.2011

Модни колекции за деца и тийнейджъри са подготвени специално за Националното изложение на специализирани предприятия и кооперации на хора с увреждания. То ще се проведе от 11 до 14 май 2011 г. в Международен панаир Пловдив под патронажа на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Рокли за шаферки ще покаже софийската фирма Виктория, а бургаската „Черноморка“ е изработила трикотажни облекла от италиански материали. Дрехите за момчета и момичета са акцент в експозицията на „Родина“ - Варна, а детски обувки ще представи „Миролюбец“ - Ловеч.

Новите тенденции в дамската мода са разработени в колекциите на кооперациите М. Денчева, Иглика и Рила. Освен тяхq в изложението са включени работни облекла и обувки, пластмасови изделия, инсталационни материали, помощни средства за инвалиди.

На форума се представят 44 специализирани предприятия и кооперации, в който участват пет национално представени организации - Националният съюз на трудово-производителните кооперации, Националният съюз на кооперациите на инвалиди, Националната федерация на работодателите на инвалиди, Съюзът на глухите и Съюзът на слепите.

„Проявата се финансира чрез проекти от фонд Социално подпомагане и агенцията за хората с увреждания към Министерство на труда и социалната политика. За да стане тя реалност, съществени са приносът и подкрепата на ръководството на Международен панаир Пловдив. Целта е да се популяризира дейността на кооперациите на хора с увреждания и така те да се интегрират в обществото“, заявиха от Националния съюз на трудово-производителните кооперации.

Кръгла маса на тема „Бизнес средата – фактор за социално включване“ е планирана за 12 май. На нея ще бъдат обсъдени проблемите на трудовата заетост на хората с увреждания и промяната на нормативната уредба за дейността на специализираните предприятия и кооперации. Преди това на модно ревю ще бъдат показани модните колекции на фирмите участници в изложението, което се организира за 9-ти път.

По същото време в панаира ще се проведат първото издание на новата Международна изложба за мебели и вътрешен дизайн “Интер хоум дизайн“ и надпревара за националната кулинарна купа.

Катя Янева

Видяна общо: 619 рейтинг: 0.22

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.