Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

І специализиран балкански форум за СПА, уелнес и медицински туризъм

Дата: 21.09.2011

BALKAN SPA SUMMIT 2011
Spa, Wellness, Thalasso, Thermal & Health Tourism

Първи специализиран балкански форум за СПА, уелнес и медицински туризъм
Фламинго гранд хотел, Aлбена
21- 23 септември 2011

В СПА индустрията творческият подход и енергични действия са от изключителна важност за постигането на реални резултати. Предвид това, националната асоциация по СПА и уелнес туризъм ще бъде домакин за първа година в хотел Фламинго гранд - курорт Албена, на най-значимото събитие в  СПА и уелнес индустрията и медицинския туризъм на Балканския полуостров – Балканска  СПА конференция 2011 (Тhe Balkan SPA Summit 2011), изложение и конференция. Датите на събитието са от 21 до 23.09.2011 г.

Форумът се организира със съвместните усилия на СПА асоциации от следните държави: България, Турция и Гърция – и по-конкретно - Национална асоциация по СПА и уелнес туризъм (NAST), Турска асоциация на курорти за СПА и здраве (TURKSPA) и СПА мениджър клуб Гърция (SMCG). Освен тях, спомоществуватели на събитието са курортен комплекс Албена, Балкански алианс на хотелските асоциации (BAHA), Глобална СПА конфренция (GSS) и международния интернет портал Spa Finder Inc.

Целта на Balkan SPA Summit 2011 е да събере широк спектър от експерти, специалисти и представители на СПА, уелнес и медицинския туризъм на България, Турция, Гърция, Сърбия, Хърватска, Босна, Херцеговина, Mакедония, Албания и Румъния.

Събитието ще бъде първата ежегодна среща на професионалисти от бранша на Балканите. Основна цел на организационния и инициативен комитет е да повиши бъдещото сътрудничество в тази област между балканските държави. Всеки участник ще има възможност да се запознае с най-новите тенденции, както и да сподели най-добрите практики и опит. Общата ни цел е да се сближим на регионален принцип, за да станем по-конкурентноспособни. Балканският полуостров притежава огромни природни ресурси и условия за развитие на тази индустрията и на този форум ще бъде дискутирана тяхната специфика. Събитието ще предостави отлични възможности за осъществяване на контакти и изграждане на бизнес-партньорства между Балканските страни в сферата на СПА и уелнес индустрията.

Участниците в събитието ще могат да се включат в различни дискусии и семинари с цел получаване на най-нова и полезна информация за насоките и новостите в развитието на индустрията на Балканите и Европа, като основното послание е налагането на идеята за здравословен начин на живот.

Balkan SPA Summit 2011 представлява изцяло нова концепция с цел да се превърне в годишна среща – форум на представителите на индустриите СПА, уелнес и медицинския туризъм. Събитието ще се организира всяка година от различни балкански страни, като дава възможност на участниците да изграждат работещи партньорства и споделят най-добрите практики и опит, и им предоставя информация за водещите тенденции в бизнеса. Участници и гости на мероприятието са: производители и търговци на  СПА и уелнес оборудване и козметика, СПА мениджъри, консултанти, терапевти и оператори, представители на СПА хотели, ваканционни селища, СПА студия, СПА дизайнери и архитекти, фитнес професионалисти, институции за здраве и уелнес, лекари и медицинските специалисти, туроператори, както и представители на пресата и медиите.

Съпътстващата тридневна конферентна проява е организирана с цел да стане авангард в популяризирането и разпространението на последните постижения на балканската СПА и уелнес индустрия, като обогати участниците в нея с теоретични и практически познания в областта на СПА индустрията. Визията и мисията на конференцията е да даде платформа, на която водещите експерти и професионалисти в областта да получат ново средство-носител на идеи за изграждане на работещи партньорски мрежи.

Едни от най-актуалните въпроси и теми на първата балканска СПА конференция са:

  • Семинари по професионално развитие
  • Развиване и планиране на нови маркетингови стратегии
  • Изграждане на бизнес мрежи
  • Изграждане и успешно създаване на партньорства
  • Ефективни стратегии в областта на човешките ресурси
  • Възможности за развитие на медицинския туризъм на Балканите и др.

Гост лектори на събитието ще бъдат изявени специалисти и експерти от Европа и Балканите, представители на водещи СПА организации и лидери в областта на СПА индустрията - СПА мениджъри, предприемачи, хотелиери и обучаващи от международен мащаб, които да запознаят участниците с водещите световни тенденции в тази област.

Организационният комитет на първата балканска СПА конференция сърдечно Ви кани да станете част от този първи по рода и мащаба си форум, като ни позволите да ви предоставим модерни стандарти и по-добри практики в СПА и уелнес индустрията, и заедно с това Ви открием и нови възможности за развитие в бранша..

За най-обновена информация и повече подробности за тридневната балканска СПА конференция 2011 можете да посетите официалния уеб сайт на събитието www.balkanspasummit.eu или се свържете по телефона с г-н Станимир Станков на +359 2 981 30 15, в София.

Видяна общо: 529 рейтинг: 0.21

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Борси в България | І специализиран балкански форум за СПА, уелнес и медицински туризъм
© 2000-2018 Journey.bg. Всички права запазени.