Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

ІІ Startup Weekend

Дата: 28.02.2015

Startup Weekend в Пловдив очаква идеи за започване на нов бизнес

На 28 февруари в Пловдив ще се проведе вторият годишен Startup Weekend. Той ще даде възможност на практически всички желаещи да започнат свой бизнес главно в сферата на технологиите да представят своите идеи пред ментори и потенциални инвеститори.

Събитието е част от глобалната инициатива Startup Weekend, която само през миналата година се проведе в 120 държави и над 1 800 места. По време на Startup Weekend новите предприемачи могат да създадат контакти, да си намерят съоснователи на потенциалните компании, ментори и инвеститори.

Одобрените идеи ще трябва да бъдат доразвити в рамките на 54-часовия уикенд. Трябва да се разработят основните детайли, да се оформи бизнес модел и да се валидира идеята. След това трябва да се подготви презентация, която се изнася накрая пред всички. Целта е да се помогне на предприемачите да се запознаят по-добре с това, което им предстои и да придобият представа, какво ги очаква занапред, както и по-лесно да извървят първите стъпки, които обикновено са най-трудни.

Сред участниците на Startup Weekend, в Пловдив, ще е Ирина Димитрова от LAUNCHub, Петър Шарков от Start It Smart, Жанет Тодорова от Founder's Institute Berlin, Стоян Дипчиков от Despark, Каспър Торноу от Swipes и др.

Стартъп средата, в Пловдив, постепенно набира сила. В града има три споделени работни пространства: Hackcafe, Biz Labs и Incubator Craft Station, които позволяват на предприемачите да работят заедно и по-лесно да създават контакти.

Видяна общо: 327 рейтинг: 0.24

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.