Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

XMVI генерална асамблея на International Hotel and Restaurant Association

Дата: 22.10.2008

Делегация на БХРА участва в 46-тия годишен конгрес на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA)
На конгреса в Мексико беше преизбран председателят г-н Гасан Аиди

От 20 до 22 октомври 2008 г. в Монтерей, Мексико се проведе XMVI генерална асамблея на International Hotel and Restaurant Association (IH&RA). На конгреса присъстваха 250 делегати, представители на световния туризъм от 40 държави. Основна тема на конгреса беше „Начело на устойчивото развитие по света”.

Конгресът в Мексико беше председателстван от д-р Гасан Аиди, президент на IH&RA, който тази година беше единодушно преизбран за период от две години. Събитието се проведе под егидата на Негово превъзходителство г-н Родолфо Елизондо, Министър на туризма на Мексико.

Делегацията на БХРА, водена от председателя г-н Благой Рагин включва членове от УС и КС на БХРА, както и водещи мениджъри в българския туризъм. Българските делегати подкрепиха единодушно кандидатурата на д-р Гасан Аиди като президент на IH&RA.

Генералната асамблея одобри цялостната работа на президента по дефинирането на критериите за устойчиво развитие в целия свят в допълнение към мобилността на работниците по света; защитата на децата в туристическия сектор; климатичните промени и туризма; въпросът за международната стандартизация на хотелите и ресторантите; природните бедствия и туризма; експлоатацията на деца в туризма и свободната миграция на труд между държавите в сферата на туризма.

Беше избран и нов Борд с мандат от две години - г-н Джоузеф Спинато, президент на Асоциацията на хотелиерите на град Ню Йорк избран за вице-президент в сектор хотелиерство; г-н Брус Котън преизбран за вице-президент в сектор ресторантьорство и др. На галавечерята президентът на IH&RA – д-р Гасан Аиди награди г-н Йозеф Джакопонело с наградата за „Хотелиер на века”, г-н Ричард Дювашел, генерален мениджър на хотел „Палас Стефани” в Кан, Франция, с наградата на първия „Емерауд хотелиер на годината”, д-р Флориан Хю от Гастросуис получи признание за своята работа в IH&RA като пожизнен член.

Делегацията на БХРА представи на колегите си от цял свят първия каталог у нас – „Най-добрите хотели и ресторанти в България 2008 г.” и запозна участниците в конгреса с развитието на българския туризъм. Всички делегати гласуваха следващата година конгресът да се проведе в Сърбия, съобщиха новината специално за сайта на БХРА (www.bhra-bg.org) колегите ни от Мексико.

Видяна общо: 569 рейтинг: 0.16

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Международни борси | XMVI генерална асамблея на International Hotel and Restaurant Association
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.