Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

България показва на ЕКСПО 2010 тракийски съкровища и възрожденски реликви

Дата: 01.05.2010

Златната маска на тракийския цар Терес и шлемът на владетеля Севт ІІІ са част от експозицията, която ще покаже България на световното изложение в Шанхай. То започва на 1 май, а организатор на националното участие е международен панаир Пловдив. Очаква се за шест месеца 70 милиона посетители да разгледат павилионите на 200 държави и международни организации, които ще се включат в ЕКСПО 2010. Неговата тема е „По-добър град, по-добър живот“.

12 културни пласта ще оживеят в експозицията на България, за да демонстрират как се е развивал българският град през различните културни епохи. Виртуална разходка ще запознае гостите с традициите и историческото наследство на страната от Античността до наши дни.

Величието на траките е представено с находки от Долината на тракийските царе – златен венец, златна чаша за вино и други експонати от музея в Казанлък. Мозайки от вила „Армира“ и фриз на здравеносните божества от древния Филипопол са едни от белезите на Римската империя в българските земи. Направени са копия на античните паметници, запазващи напълно облика на оригиналите.

Атмосферата на Възраждането е пресъздадена чрез макет на Лютовата къща от Копривщица, която е шедьовър на националната архитектура, и уникални предмети от бита на българина от онази епоха, предоставени от етнографския музей в Пловдив.

Фотоси, филми и мултимедийни презентации допълват експозицията, подготвена и осъществена от екип на международен панаир Пловдив.

Видяна общо: 724 рейтинг: 0.22

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Международни борси | България показва на ЕКСПО 2010 тракийски съкровища и възрожденски реликви
© 2000-2018 Journey.bg. Всички права запазени.