Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

 
 
1876 лв.
- ТУР -
АЗЕРБАЙДЖАН-ГРУЗИЯ8…
Държава: 

Самолетно изложение, Фарнбъроу

Дата: 18.07.2010

Самолетното изложение във Фарнбъроу се надява на поръчки от Азия

Над 1 400 производители на самолети, хеликоптери и авиооборудване, както и превозвачи от цял свят се събират на 18 юли във Фарнбъроу, Великобритания, за началото на традиционното за индустрията биенале. Около 180 000 души ще посетят изложението, което продължава до края на седмицата.

Възстановяването от рецесията на повечето икономики по света и увеличаващият се въздушен трафик вдъхват оптимизъм на производителите на пътнически и бизнес самолети, които се надяват да продадат повече машини, отколкото през 2009 г.

През май Международната асоциация за въздушен транспорт отчете, че броят на пътуващите със самолет е нараснал с 12 %, спрямо година по-рано. Според Фил Той, от консултантската фирма Аликс партнърс, европейските превозвачи все пак ще загубят 2.8 млрд. долара през тази година.

Най-големият производител на пътнически самолети - европейската Еърбъс (Airbus), може да получи около 130 заявки за нови машини, което ще удвои поръчките от началото на годината, предрича пред Блумбърг изпълнителният директор Джон Лийхи.

"Основният конкурент - американската Боинг (Boeing), също ще обяви нови поръчки по време на авиошоуто", каза вицепрезидентът на фирмата Ранди Тинсет. По думите му големите превозвачи едва ли ще преоборудват цялостно авиопарковете си преди 2012 г.

Ръстът в търсенето идва от близкоизточните и азиатските авиолинии, които искат да разширят стратегическото си присъствие по света. Дубайската компания Емирейтс (Emirates) обяви през юни, че е поръчала 32 самолета A380 на Еърбъс, достигайки общо 90 поръчки на този модел.

В опит да примами потенциални клиенти Еърбъс ще покаже възможностите на A380 с няколко демонстрационни полета по време на изложението. Компанията ще покаже и макет с реални размери на модела А350 XWB, който по план ще излети през 2013 г.

Конкурентът на А350, Боинг 787 Дриймлайнър, кацна в неделя на Острова. Това беше първият полет на машината извън САЩ. Във вторник самолетът се връща отвъд океана, за да продължи серията изпитания, необходими преди пускането му на пазара в края на тази или началото на другата година.

Водещите авиопроизводители все по-силно усещат конкуренцията при самолетите от среден клас, където бразилската Ембраер (Embraer) и канадската Бомбардие (Bombardier) набират все повече клиенти, коментира АФП.

Ситуацията с бюджетните съкращения за отбрана в Европа и САЩ ще принуди фирми, като Локхийд Мартин, най-големия играч във военновъздушната промишленост, да се насочат към развиващите се пазари на Азия, коментират анализатори.

"Индустриалците свикват с мисълта, че масовото натрупване и модернизация на отбранителна техника през последните 15 години приключи", коментира Ян Годън, председател на търговската асоциация, която притежава изложението.

Видяна общо: 537 рейтинг: 0.19

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

почивки