Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Грейт Уол показва в Москва обновената си гама

Дата: 27.08.2010

Най-голямата частна китайска компания за производство на автомобили - Грейт Уол Мотор (Great Wall Motor – GWM), която изгражда завод у нас, ще представи на изложението в Москва (27 август – 5 септември) обновената си моделна гама. Европейската си премиера в руската столица ще направи Хувър М2, който е със задвижване 4х4.

Автомобилът се отличава със странен външен вид, голям клиренс и просторно купе. Дългият 4.01 м компактен всъдеход се задвижва от 1.5-литров бензинов мотор с мощност 105 к.с., който осигурява достигане на максимална скорост от 158 км/ч.

Хувър М2 ще се предлага с механична скоростна кутия с пет предавки и безстепенна CVT трансмисия. За момента обаче колата отговаря едва на екосертификата Евро IV, което и затваря вратите към пазарите в страните от ЕС. Най-евтината версия на всъдехода в Русия ще струва 499 000 рубли (12 370 евро).

Другият интересен модел на китайците от Грейт Уол, който ще бъде показан в Москва, е футуристичният миниван Кулбеър (CoolBear). Автомобилчето е с дължина 3.97 м и има междуосие от 2.5 метра. Кулбеър използва същия мотор, като Хувър М2 (1.5 л, 105 к.с.) и покрива нормите Евро IV.

Компактният градски автомобил Волех С10 е другият нов модел, който китайците ще демонстрират в Москва. Колата е дълга 3.81 м, а още в базовото си ниво предлага куп екстри – климатик, две въздушни въглавници, спирачки с ABS и електронен асистент (EBD), ел. стъкла, централно заключване и др. При моторите изборът е между две бензинови предложения (1.3 – 93 кс. и 1.5 – 105 к.с.).

Преминалият през фейслифт модел Флорид Крос също ще може да се види в Москва. В колата нови са радиаторната решетка и фаровете, материалите в салона и т.н. Автомобилът е дълъг 3.95 метра, а двата бензинови мотора са с мощности 93 и 105 к.с.

Най-успешният модел на Грейт Уол – пикапът Уингъл, от който са произведени над 700 000 бройки, също е преминал през фейслифт. Той вече се предлага с нов бензинов двигател – 2.3 литра, 110 к.с. Най-продаваният китайски пикап в света е дълъг 5.04 метра, а междуосието му е 3.05 м.

Видяна общо: 3089 рейтинг: 1.00

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.