Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Оградиха плаж незаконно

Дата: 31.05.2006

От две седмици плажната ивица пред курортен комплекс Слънчев ден е преградена. Зелена ограда препречва пътя на туристи и граждани, желаещи да се разходят по пясъка. Теленото заграждение започва от горния край на пясъчната ивица и навлиза на метър в морето.

Малцината са смелчаците, които преминават от другия край откъм страната на водата. Да се надерат в телената мрежа рискуват предимно чужденци, дошли да летуват в района. Предишни години не е имало подобни заграждания, казаха дългогодишни служители в околните заведения.

Според Конституция на България, никой няма право да възпрепятства достъпа до плажната ивица, коментираха от областна администрация. От там заявиха, че не са запознати със случая. Платените места на плажа зависят от схема за разполагане на чадърите, която се одобрява от министъра на регионалното развитие и благоустройството, напомниха от областна администрация.

От ръководството на Слънчев ден не коментираха наличието на телените заграждения въпреки неколкократните запитвания. Пазят си туристите от гражданите, дошли да се пекат на почистения плаж, коментираха от околните заведения. Ивицата на Слънчев ден е добре поддържана и много варненци се ползват от това без да плащат. Идват и недобросъвестни, които закачат туристите, други пък се опитват да търгуват с гостите, коментираха работещи в района.

Слънчев ден откри туристическия сезон на 13 март. Курортът е първият по българското Черноморие, който посрещна организирана група туристи. 99 % от родните хотели отварят врати през май.

Видяна общо: 592 рейтинг: 0.17

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.