Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Прада и Версаче реставрират историческия покрит пасаж на Милано

Дата: 02.03.2015

Модните къщи Прада и Версаче обединиха усилия, за да реставрират една от най-големите забележителности на Милано - галерия Виктор Емануил II, до катедралата.

Историческият покрит пасаж, който понякога е наричан Първия мол на света, е построен между 1865 и 1877 г., в чест на последния крал на Италия и е едно от най-привлекателните за туристите мeста. Общината няма пари да поддържа огромната структура с 14 хиляди кв. метра площ. Последната реставрация е била през 60-те години на миналия век. Затова двете модни къщи откликнаха на апела на общината за спонсорство и вложиха 3 млн. евро в 13-месечните реставрационни работи, които трябва да приключат в края на март.

Прада има исторически сантимент към галерията - магазинът й там отваря още през 1913 г. и съществува и до днес. Миналия септември Версаче откри голям магазин, с музей на фондацията си, в най-престижната осмоъгълна част на пасажа.

Почистването и реставрирането на счупени орнаменти се извършва от фирма с над 150 години традиция и трябва да приключи навреме за международното изложение Експо 2015, което се провежда в Милано и започва на 1 май. Поправянето на течащия покрив предстои догодина.

списание Wallpaper

Видяна общо: 1167 рейтинг: 0.59

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Прада и Версаче реставрират историческия покрит пасаж на Милано
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.