Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Масови тържества в чест на 3 март

Дата: 03.03.2015
Хора,гордейте се че сте се Българи!
Дали си спомняме героите или се сещаме за тях само, когато е празник?

С церемонии, в цялата страна, България отбеляза 137 години от подписването на Сан-Стефанския мирен договор, с който се възстановява Княжество България.

Кулминацията на националния празник Трети март настъпи тази вечер с тържествената заря-проверка в София. Президентът Росен Плевнелиев прие строя на представителните части на Българската армия на площад Народно събрание, където бяха строени две гвардейски роти и три роти от софийския гарнизон.

На церемонията присъстваха и председателят на Народното събрание, кметът на София, министри, депутати и представители на дипломатическия корпус.

"В този ден българите заставаме като един, от подвига на съединението и акта на независимостта. Днес се покланяме пред делото на знайните и незнайните български герои.
В днешния празничен ден всеки българин, където и да е по света, ще издигне българското знаме. Нека, когато над главите ни вятърът развява родния трибагреник, не забравяме, че нашата нация бе лишена от самостоятелност и собствен път на развитие. Ако днес можем да се наречем свободни, не би било възможно без Раковски и Караджата, Ботев и Левски, будителите и възрожденците, строителите на съвременна България" - заяви президентът Росен Плевнелиев в словото си.

в-к Дневник

Видяна общо: 1501 рейтинг: 0.77

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.