Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Ню Йорк легализира боксониерите

Дата: 07.03.2015
снимка nARCHITECTS
Кран сглобява готовата боксониера

До края на годината в Ню Йорк ще се появят първите маломерни панелни апартаменти с площ от по 24 и 34 кв.м.

Проектът е дело на архитектите от nARCHITECTS, а за създаването им на инвеститора MY Micro NY е издадено специално разрешение, даващо му право да не се съобразява с изискванията на правилата за градоустройство и зониране, според които апартаментите в града трябва да са с минимална площ от 37 кв.м.

Причината за това изключение са твърде високите цени на наемите в Ню Йорк и големият брой на хората, които живеят сами. Затова в града е честа практика състуденти и приятели да делят общо голямо жилище.

Проектът на My Micro NY предвижда да бъде построен блок с 55 апартамента, които ще бъдат давани под наем срещу суми от 2 000 до 3 000 долара месечно.

Апартаментите ще са оборудвани с кухненски бокс, бани и тераси, достъпни за инвалидни колички. Наемателите им ще имат достъп до общи помещения, разположени на различни места в цялата сграда.

Видяна общо: 1211 рейтинг: 0.62

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.