Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Ахтопол.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

ГЕРБ посегна на плажните концесионери

Дата: 30.08.2012
Bulgarian Black Sea coast - Sozopol
Догодина 20 процента от парите за плажен чадър или шезлонг ще влизат в партийната каса на ГЕРБ

Димитър Атанасов, депутат от ГЕРБ и Стилиян Железов, заместник-кмет на община Балчик, коментираха идеята за осигуряване на безопасността на неохраняемите плажове чрез преразпределение на приходите от охраняемите. Според внесените в парламента проектопредложения, 20% от приходите от концесии на плажовете трябва да бъдат дадени на областните управители на Варна, Бургас и Добрич за осигуряване на спасители и медицинско обслужване на част от местата без охрана.

"Около 40 плажа са неохраняеми, никой не ги е взел под наем или на концесия, за разлика от останалите 150 плажа. Приходите от 60 плажа са близо 12 милиона лева. Досегашното разпределение на тези средства е 50 процента в републиканския бюджет, другата половина – за съответните общини. Идеята е 20 процента от парите за общините да са на разпореждане на областните управители, които да осигурят безопасността на плажовете. Например, Несебър получава милион и половина от средствата, но там всички плажове са дадени на концесия и няма къде да вложат парите" - заяви Атанасов.

"Не е съгласен с подобни планове. Искаме да разполагаме с тези средства. Централният плаж на Балчик закъсня с концесията и общината се грижеше за безопасността и чистотата" - припомни Стилиян Железов.

"Предложението за това решение е временно, докато се намерят стопани на съответните плажове. Концесионната сума не може да падне под 50 процента. Това трябва да се промени, за да можем да осигурим безопасността" - допълни Атанасов.

БНР, Преди всички

Видяна общо: 718 рейтинг: 0.28

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.