Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Ахтопол.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Над 40 концесионери на плажове са поискали намаление на таксите от тази година заради "изядената" от морето площ на плажовете

Дата: 14.04.2012

След тежката зима започна преоценка на плажовете

"През следващия месец ще започнат проверки на плажовете, които са били засегнати от тежката зима. Още преди няколко месеца някои концесионери поискаха намаление на таксите, тъй като морето е "изяло" част от плажните ивици, които стопанисват.
По данни на регионалното министерство в момента има подадени над 40 молби от концесионери и наематели, които искат намаление на плащаната от тях такса. Ще се прави замерване на ивиците, съвместно с агенцията по кадастъра през месеците май и юни.
Всички концесионери, които имат клауза в договора, включваща възможност за актуализиране на площта и концесионнната такса, ще имат възможност да се възползват от нея, стига да се докаже чрез замерване, че наистина има изядени части от плажа. Решенията за това трябва да станат ясни до лятото.
Освен "изядените" плажни ивици, на много места по Черноморието, след зимния сезон, има и увредени брегоукрепителни съоръжения. Въпреки че различни кметове и концесионери поискаха регионалното министерство да ги ремонтира до летния сезон, това няма да се случи. През годините са правени подобен тип инвестиции, но Сметната палата ги определи като незаконни. Затова се работи и по възможността областните управители да изготвят доклада до междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерски съвет, която евентуално да финансира възстановяването на съоръженията.
Досега комисията е фокусирала основно усилията си за възстановяване на тежко пострадалото от наводнение хасковско село Бисер. Ще се помисли и за съоръженията по морето, ако останат средства" - заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова пред БНТ.

Преди предстоящия летен сезон регионалното министерство и областните управители на Варна, Бургас и Добрич търсят наематели за около 30 плажа. Други 123 ивици имат стопанин. Останалите около 90 плажа и през тази година ще бъдат неохраняеми, като част от тях не може да се отдават на частни фирми, тъй като са свързани с националната сигурност или попадат в резервати. През миналата година приходите от концесии на плажове са за малко над 13 млн.лв.

в-к Капитал

Видяна общо: 340 рейтинг: 0.21

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Над 40 концесионери на плажове са поискали намаление на таксите от тази година заради "изядената" от морето площ на плажовете
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.