Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Царево.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Забраняват свободното къмпингуване по Черноморието

Дата: 27.02.2012

Забрана за разполагането на преместваеми обекти - търговски заведения, павилиони и пр., по плажове, които не са концесионирани или наети, предвижда нов законопроект за устройството на черноморското крайбрежие. Законопроектът е подготвен от министерството на регионалното развитие и днес ще бъде представен официално от министър Лиляна Павлова.

От дефиницията на "преместваем обект" в законопроекта личи че забраната вероятно визира както масивните постройки, които се монтират и демонтират без използване на "мокри строителни процеси", така и за обекти като туристическите палатки - "изпълнени от обемни елементи, които не са трайно свързани към терена и могат без разглобяване да се преместват". От регионалното министество вчера отказаха да отговорят на въпроса дали забраната касае и къмпингуването по незаетите от фирми плажове, и отложиха коментарите си за днес, когато ще се състои дискусията за законопроекта.

В момента разпъването на палатки по неуредените плажове не е забранено със закон. Много от морските общини, като Созопол, Несебър, Царево, Добрич са забранили палаткуването извън определените места и по местните наредби то се наказва с глоби от няколкостотин до няколко хиляди лева.

Проектозаконът забранява и свободния плаж – разполагане на плажни принадлежности (кърпи, дюшеци и др.) на плажовете, които не са отдадени за стопанисване.

Санкциите за граждани, които не спазват новите ограничения, ще са от 1 000 до 10 000 лв., гласи проектът.

Видяна общо: 588 рейтинг: 0.19

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.