Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Вълчедръм.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Цигани върлуват в западналите покрайнини

Дата: 26.06.2011

Крадци тормозят монтанските села

Крах на идеята за частна охрана в монтанските села. Оказа се, че добрият пример на места продължил твърде кратко заради липса на нормативна уредба и финансиране. Междувременно кражбите продължават и хората се принудени да разчитат единствено на себе си, за да опазят имуществото си.

Село Славотин е едно от спокойните в монтанско, но и там кражби не липсват, дори по съседски. Димитър Ерменков бил две седмици в болница и останал без два кубика дърва, които зчезнали от двора му.

В селото с 500 жители ромите са двайсетина.

„В околните села процентът на ромите е 35-40 и оттам вече идват при нас, сговарят се с тукашните и имаме проблеми относно реда, кражбите”, каза кметът Личко Цолов.

На бой и кражби налитат и българи. Селото е пропищяло от 40-годишен мъж, който последно нападнал възрастна жена в дома й.

За да опазят реда, в Славотин обмисляли да си сформират охрана по примера на съседното село Доктор Йосифово. Там след поредното убийство доброволци обикаляли улиците, но ентусиазмът бързо се изпарил.

Кметовете се оплакват, че са с вързани ръце, защото селата нямат собствен бюджет, а докато дойде полицията от града, крадците се изпаряват като дим.

Ако някой мангал бъде заловен, престоява 15-20 часа в полицията, след котето го пускат отново на свобода...

Видяна общо: 1099 рейтинг: 0.33

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.