Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Монтана.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

В Монтана се проведе форум за възстановяване на Северозападна България

Дата: 16.02.2015

Депутати с пореден план за спасяването на Северозапада

Извънредна комисия от народни представители и министри подготвя план за съживяване на българския Северозапад, който ще бъде внесен до Великден в Народното събрание. Сред мерките, в програмата, са изграждането на свободни зони, привличането на чуждестранни инвеститори и подкрепата с бонуси на проектите от най-бедния регион на Европа.

На срещата, организирана от Реформаторския блок, присъстваха вицепремиерът Меглена Кунева, министърът на икономиката Божидар Лукарски, зам.-министри и депутати от мнозинството и опозицията.

"Подкрепата, която искаме от Европа, като най-бедната страна в съюза, българското правителство трябва да даде на най-бедния си регион. Средства за развитието на областите Монтана, Враца и Видин могат да се вземат с разработени проекти по програмите "Иновации и конкурентоспособност" и "Интелект", които разполагат с 300 млн. евро" - заяви Меглена Кунева.

"Добрите проекти от Северозапада, при оценяването им, да получават бонус точки" - предложи министър Лукарски.

"Много програми за спасяването на Северозапада бяха написани досега, но почти нищо не бе направено. Надявам се тази инициатива да не е поредният кьорфишек!" - коментира кметът на Монтана Златко Живков.

в-к Дневник

Видяна общо: 594 рейтинг: 0.29

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | В Монтана се проведе форум за възстановяване на Северозападна България
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.