Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Шипка.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Масови тържества в чест на 3 март

Дата: 03.03.2015
Хора,гордейте се че сте се Българи!
Дали си спомняме героите или се сещаме за тях само, когато е празник?

С церемонии, в цялата страна, България отбеляза 137 години от подписването на Сан-Стефанския мирен договор, с който се възстановява Княжество България.

Кулминацията на националния празник Трети март настъпи тази вечер с тържествената заря-проверка в София. Президентът Росен Плевнелиев прие строя на представителните части на Българската армия на площад Народно събрание, където бяха строени две гвардейски роти и три роти от софийския гарнизон.

На церемонията присъстваха и председателят на Народното събрание, кметът на София, министри, депутати и представители на дипломатическия корпус.

"В този ден българите заставаме като един, от подвига на съединението и акта на независимостта. Днес се покланяме пред делото на знайните и незнайните български герои.
В днешния празничен ден всеки българин, където и да е по света, ще издигне българското знаме. Нека, когато над главите ни вятърът развява родния трибагреник, не забравяме, че нашата нация бе лишена от самостоятелност и собствен път на развитие. Ако днес можем да се наречем свободни, не би било възможно без Раковски и Караджата, Ботев и Левски, будителите и възрожденците, строителите на съвременна България" - заяви президентът Росен Плевнелиев в словото си.

в-к Дневник

Видяна общо: 1558 рейтинг: 0.76

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.