Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Сандански.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Бюрокрацията и сивата икономика спъват хотелиерите

Дата: 28.11.2013
Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански поиска спешна среща с всички компетентни органи и институции
хотел Свети Никола, Сандански

Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански поиска областния управител Муса Палев да организира, в най-кратки срокове, спешна среща с всички компетентни органи и институции.

Преди дни, на свое редовно заседание, хотелиерите обсъдиха условията за работа на туристическия бизнес. На него единодушно бе подкрепено мнението, че през последните години тези условия са неблагоприятни и допълнително утежнени, поради честата промяна на законодателството. Противоречиви са нормативните уредби, правилници, наредби и актове за тяхното прилагане на държавните институции, които съсипват работещия бизнес.

ОТ СХРТ твърдят, че административните бариери пред бизнеса, регулационните мерки и неефективното прилагане на законите са като воденичен камък пред всеки инвеститор. Бизнес средата, в която оцеляват предприятията в България, е утежнена поради глобалната икономическа криза и заради големия дял на сивата икономика, особено в туристическия бранш. На практика, на регламентирани проверки подлежат единствено регистрираните туристически фирми, вписани в националния туристически регистър, от които се събират и данъците, пишат браншовиците.

в-к Стандарт

Видяна общо: 977 рейтинг: 0.37

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.