Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за София.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Местят Ротондата на Централна гара в парк

Дата: 24.12.2007

Ротондата пред Централна гара ще бъде преместена в някой парк, защото не изпълнява функциите, които трябва, заяви миналата седмица зам. кметът по транспорта Велизар Стоилов. Той, министърът на транспорта Петър Мутафчиев и генералният директор на Национална компания Железопътна инфраструктура Антон Гинев присъстваха на представянето на проектите за реконструкция на Централна жп гара.

Министър Мутафчиев заяви, че се надява реконструкцията на гарата да започне догодина. При избора на проект и начин на финансиране ще бъдат най-важни комплексният критерий за многофункционалност на гарата и цената на изпълнението. В началото на 2008 г. ще бъде решено по какъв начин ще се анонсира реконструкцията на гарата.

В конкурса са участвали пет проекта. Първо място е спечелила идейната разработка на арх. Виктория Великова от Архитектурно студио ООД. Този проект обаче няма да получи наградата си, защото е допуснато нарушаване на анонимността при представянето му. Втора награда се присъжда на проекта на арх. Емил Попов, трета - на архитектите Михаил Михалов и Цвятко Пенев, четвърта - на арх. Владислав Николов, и пета - на арх. Минчо Ненчев. Стана ясно, че ще бъдат закупени правата върху всички предложени проекти, включително и на Архитектурно студио.

Видяна общо: 966 рейтинг: 0.23

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.