Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за София.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Промушват Околовръстното под пътя към Суходол

Дата: 24.12.2007

Пътят към Суходол ще бъде вдигнат над Околовръстното. Входната улица за квартала Суходолска ще бъде като надлез на ключовия за софиянци път, който ще се мушне под нея. Изграждането на пътния възел най-вероятно ще започне през следващата година, съобщи миналата седмица главният архитект на София Петър Диков по време на екологична комисия. На нея присъстваха и представители на сдружение Диалог за Суходол с цел да получат гаранции за обещанията на кмета Борисов.

Ще вкараме Околовръстното под кръстовището, за да може трафикът да мине отдолу, каза Диков.

Освен тази пътна връзка, в Суходол ще бъде изграден още един надлез - при ж.п прелеза в близост до Филиповци, съобщи зам. кметът по транспорт Велизар Стоилов.

Сметището в квартала ще бъде засипано с пръст и рекултивирано до края на 2010 г. За да продължава облагородителният процес обаче, празните обеми в него трябва да се запълнят, обясни зам.кметът по екология Мария Бояджийска, поемайки ангажимент към суходолци, че състоянието на сметището ще се следи 30 години след затварянето му.

Видяна общо: 910 рейтинг: 0.22

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.