Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за София.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Туристическо обслужване направи проверка на заведенията в София

Дата: 24.12.2007

Повече от 57% от туристическите обекти в София, проверени от април до декември, не са категоризирани от общината, съобщиха от общинското предприятие Туристическо обслужване.

Инспекторите са проверили 287 туристически обекти - 269 заведения за хранене и развлечение и 18 хотели. Целта е била да се види на практика дали те отговарят на получената категория. Оказало се обаче, че само 39.03% въобще са категоризирани от общината, в процедура са 2.2%, а 57.24% нито имат, нито кандидатстват за категория.

От Туристическо обслужване са извършили проверки и на атракционните зони - в Южния парк, парк Заимов, Борисовата градина, около НДК, Народния театър, Народното събрание, по бул. Витоша, бул. България. Без сключен договор за наем за откритите площи и некатегоризирани са 41.4% от проверените заведения. Други 12.5% са категоризирани, но без договор за наем.

От предприятието отчитат, че в резултат на проверките три четвърти от нередовните туристически обекти са подали заявление за откриване на процедура по категоризация, а собствениците на 46 обекта не са се явили в указаните срокове за подаване на документи за процедура по категоризация.

При проверките е установено, че в София се предоставят туристически услуги, които не отговарят на изискванията за утвърдената категория. Голяма част от сезонно работещите заведения не осигуряват достатъчно тоалетни, съответстващи на броя на местата, а някои изобщо нямат санитарен възел.

Туристическо обслужване се иска увеличаване на съвместните проверки с данъчните и полицията.

Видяна общо: 994 рейтинг: 0.24

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Туристическо обслужване направи проверка на заведенията в София
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.