Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за София.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Собственикът на Хепи откри японски ресторант

Дата: 25.12.2007

Собственикът на веригата заведения Хепи, която включва вече над 20 обекта, откри миналата седмица японски ресторант, разположен на последния етаж на столичния хотел Хемус.

Новият ресторант се казва Саса (SASA). В него ще се приготвят и сервират оригинални японски ястия, приготвени от майстор-готвач, съобщиха от компанията.

С отварянето на японски ресторант на практика компанията навлиза в нова пазарна ниша. До момента ресторантският бизнес на дружеството беше концентрирано в две ниши - ресторантите за бързо хранене и рибните ресторанти - Капитан Кук и Тамбукту. Всички заведения на компанията в момента са обединени в общата верига - Шеф'с груп (Chef's Group).

"Въведохме японската храна в рибните си ресторанти преди четири години и това се оказа успешен експеримент", каза вчера Орлин Попов, който е президент на Хепи АД и акционер в компанията. Затова и дружеството е решило да отвори японски ресторант. "Японците са известни с грижата си към храната. Японската кухня има добро бъдеще в България, където здравословното хранене все повече ще се цени", каза още Попов.

До един месец веригата ресторанти ще включва още един обект, съобщи Попов. Компанията е станала собственик на ресторант Карера, който се намира в Лозенец. След обновяването заведението ще работи като традиционен италиански ресторант, казаха от компанията. През следващата година предстои броят на заведенията Хепи да се увеличи, след като компанията подписа договори за наем с някой от търговско-развлекателните центрове, които в момента се строят в страната.

Веригата Хепи е създадена през 1994 г. През 2004 г. компанията започна да развива дейност и в Испания и в момента в Барселона дружеството има три заведения. Последното от тях беше отворено в средата на тази година.

Орлин Попов има 13 на сто от акциите в Хепи АД, показва справка във фирмения регистър ДАКСИ. Други 13% са на Севън холдинг, в които собственик пак е Попов. През миналата година акционер в компанията стана регистрираната в САЩ Роуел, която в момента има 73 на сто от акциите, показва ДАКСИ. Попов е председател на контролния съвет на Съюза на инвеститорите в туризма.

Компанията Хепи е една от малкото български компании, които работят в ресторантския бизнес и разрастват мрежите си. Като нейни конкуренти биха могли да се определят вериги като пицариите Уго, Кривото, Дон Домат и Дивака, които засега обаче се концентрират предимно в София.

в-к Дневник

Видяна общо: 1063 рейтинг: 0.26

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.