Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за София.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Вдигат бизнес центрове върху Кремиковци

Дата: 28.12.2007

Затварянето на Кремиковци и изграждането на бизнес центрове на мястото на сегашния завод е приоритет за Столична община, обяви кметът на София Бойко Борисов.

По думите му северните територии на столицата трябва да бъдат превърнати в най-атрактивните зони. Ако това съумеем през 2008 г. да го започнем, аз мисля, че спокойно мога да кажа, че съм бил кмет на София, каза Борисов.

Градоначалникът обясни, че от догодина заводът поетапно ще спира работа. Не е ясно колко време ще отнеме пълното затваряне на комбината. Кремиковци пуска кепенци, тъй като не отговаря на еконормите на Евросъюза, твърдят експерти. Той изпуска повече от разрешените вредни емисии газове, отпадни води и прах.

От Кремиковци обаче твърдят, че продължават да работят и че ще спазят всички срокове. До 2011 г. комбинатът трябва да изпълни инвестиционната си програма за екология, а до края на 2008 г. - планa за жизнеспособност, в който също има еконорми.

Видяна общо: 1199 рейтинг: 0.29

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.